Vad spelar du i helgen? [Vecka 24 2024]

Det har kanske inte varit högtryck på spelsläppen, men det har med råge kompenserats med den tsunamivåg med spelnyheter som har sköljt över oss under den gångna veckan. Även om en hel del av spelen som visades upp kommer att dröja till nästa år har ändå höstens underhållning börjat utkristalliseras, och det ser verkligen inte ut som att vi kommer att sitta sysslolösa när de mörkare årstiderna gör sin återkomst.

Nu under sommaren är det lite tunnare, vilket gör att vi kan avverka den gigantiska spelhög som tycks återvända med jämna mellanrum. Dela gärna med dig av vad du tänker spel, och kanske till och med vad du gillade mest från Summer Game Fest-presentationerna!

Johan fortsätter en lång rollspelsresa

I början av året kikade jag långt bakåt i rollspelshistorien och beslöt mig för att påbörja den gamla PS1-klassikern Xenogears. Jag var inte mycket för den typen av rollspel när det begav sig, men jag har sakta men säkert sonat för dessa synder på senare år. Efter ett litet uppehåll har jag nu beslutat mig för att fortsätta denna resa, och det kommer troligtvis att fylla större delen av helgen för min del.

Jag har även (ordagrant) dammat av mitt PS VR2-headset och laddat handkontrollerna för att kika på de spel som dök upp som PS Plus-förmåner nyligen.

Jesper förbereder sig

Nämn ett spel som har mer charm än Astro-spelen

Jag har fortfarande recensionsexemplaret av Spin Rhythm XD som vi fick i mycket god tid innan släppet och spelar vidare där med avsikt att dela med mig av mitt omdöme, men du får ha lite mer tålamod.

Jag har återfunnit Elden Ring (10/10) och har plötsligt lagt närmare 90 timmar på min tredje genomspelning i förberedelse inför expansionen som släpps nästa helg. Jag har bokstavligen dammsugit världen och samlat på mig allt jag kan tänkas behöva i form av engångsföremål och uppgraderingsvalutor. Min karaktär har landat komfortabelt på nivå 150 som var den rang som speltestarna fick när de fick testa Shadow of the Erdtree.

Slutligen har ju Astro’s Playroom fått en uppdatering med nya uppdrag och några nya troféer och jag kommer att göra nedslag i det vartefter de nya uppdragen aktiveras i väntan på uppföljaren som kommer under sensommaren.

Jerry umgås med vampyrer

Efter att ha spelat klart utmärkta Astor: Blade of the Monolith (8/10), så har jag tagit mig an recensionsexemplaret av V Rising under veckan. Med stora framsteg bygger jag upp min vampyrs ståtliga slott och siktar in på att lokalisera oupptäckta områden. Min recension av detta strategiska äventyrsspel kommer snart.

Från ett stort spel till ett annat; jag har klarat av Diablo IV (8/10) och funderar starkt på att påbörja min första genomspelning av Elden Ring, som införskaffades förra veckan.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.