Vad spelar du i helgen? [Vecka 17 2020]

Vi har nu passerat en ganska intensiv period med många stora spelsläpp, och ett relativt lugn börjar visa sig på horisonten. Det finns dock ingen direkt brist på högkvalitativa mindre spelsläpp att sysselsätta sig med, som till exempel Fredrik blev varse om när han recenserade Roundguard (8/10). Han har även hunnit med att uppleva spännande rymdäventyr i det stämningsfyllda Deliver Us The Moon (8/10).

Nu när helgen är precis runt hörnet är det förstås i vanlig ordning dags att gå igenom vilka spelplaner som ligger på agendan!

Jesper fantomtjuvar vidare

Tjuvnästet är en nyhet i Royal-versionen där du exempelvis kan lyssna på musiken och se om mellansekvenser.

Efter ett par avstickare med recensionsspel vars omdömen publiceras inom kort är jag tillbaka i Persona 5 Royal (9/10). Det är så imponerande hur otroligt mycket innehåll de lyckats klämma in och både berättelsen och spelsystemet bjuder på nyheter precis hela tiden.

Efter Fredriks recension inhandlade jag också Roundguard och det kommer att bli det jag spelar när jag känner för variation. Det känns nytt och fräscht och är helt klockrent om man letar efter ett spel som utvecklar Peggle-konceptet.

Jonny svävar på svaret

Ödemarks-sightseeing på rätt sätt!

Då jag inte har något spel att recensera för stunden överlåts jag att själv välja vad jag vill spela de kommande dagarna, en inte helt lätt situation när det finns så många bra alternativ. Men det kunde självklart ha varit värre.

Det lutar åt att jag ger mig på expansionen Rise of the Ghosts till actionrökaren Rage 2 (8/10), ett spel vars värld jag har börjat se på ett helt annat sätt sen jag började använda svävaren Icarus. Varför köra på en väg när du kan flyga över den? Vilken frihet!

Johan utmanar vildmarken

Stressen som uppstår när gravitationen börjar ta över…

I likhet med min kära kollega Martin har jag börjat utforska de många nischade simulatorspelen som länge har varit en grej på PC, men som mer och mer börjar leta sig till konsolplattformar också. Därför blev det inte helt otippat jag som tog hand om recensionskoden för det utmanande terrängfordonsspelet SnowRunner.

Om tid finns över kommer jag även att fortsätta min resa genom Final Fantasy-serien, och jag har hunnit fram till Final Fantasy VIII Remastered (9/10) nu.

Men nu vill vi ju endast veta en sak – vad tänker du spela i helgen?

3 kommentarer
  1. Niklas Storm
  2. Quint Quint
  3. Thomas Thomas

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.