Vad spelar du i helgen? [Vecka 15 2021]

Vi är nu halvvägs genom april, och utöver en del trevliga spelsläpp har vi även fått en efterlängtad uppdatering av operativsystemet till PlayStation 5. Det är i synnerhet skönt att nu kunna skyffla över PS5-spel på extern lagring istället för att vara tvungen att radera dem när den något snåla interna lagringsplatsen tar slut. Det är åtminstone ett vettigt alternativ att ha tills vi får möjlighet att expandera den interna lagringen.

Innan vi tar helg är det dock dags att ge en liten inblick i vad som sker i redaktionen.

Jesper besöker Indien

Spelet är definitivt inte lika öken som skärmdumpen ger sken av.

Precis som förra helgen så håller jag mig borta från några större projekt i väntan på Returnal, men som tur är finns det massor av godbitar som går att spela i mindre portioner eller som inte tar så mycket tid i anspråk att klara av. Överst på listan ligger nu Raji: An Ancient Epic som är något så ovanligt som ett Indien-utvecklat actionäventyr inspirerat av Hinduismens mytologier.

Vid sidan av detta blir det kanske någon omgång Dead Cells (9/10) och något äventyrsspel med gömda föremål från Artifex Mundi.

Ingen hör när Martin skriker i jymden

Det här spelet har allt; överlevnad, crafting och möjligheten att bygga stora baser

Jag är en bra bit in i Breathedge och tänkte uppleva en rejäl skopa till innan jag skriver min recension av detta rymdepos. Hittills är det fyllt av humoristiska inslag, intressant utforskning och en rejäl skopa andnöd.

Får jag någon tid över, blir det sannolikt en del spelomgångar tillsammans med sonen i Dying Light där vi tillsammans kör igenom kampanjen igen. Som jag sagt många gånger tidigare, är detta ett av de bästa spel jag någonsin spelat och jag längtar oerhört mycket efter uppföljaren.

Johan fortsätter att plundra England

Mitt i erövringarna fick Eivor inbjudan till rejvfest, och kunde inte motstå.

Mina äventyr i 800-talets England fortsätter denna helg i Assassin’s Creed: Valhalla (9/10). Det är ett vansinnigt omfattande spel till och med jämfört med mastodontprojektet Assassin’s Creed: Odyssey, men hittills är det precis rätt kombination av avkoppling och omväxlande spelmekaniker. Även om jag gillar de nya spelen i serien finns det dock en del inom mig som saknar det klassiska upplägget med de lite mer linjära och avgränsade områdena, men det är väl nog inte något som kommer att återvända tyvärr.

Vad tänker du tillbringa helgen med?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.