Spela Final Fantasy VII i LittleBigPlanet 2 & 3!

När det ska frågas om vilket spel som borde få en nyversion vinner rollspelsklassikern Final Fantasy VII i alla lägen.

Nu har en stor LittleBigPlanet-entusiast gjort sin egen version av spelet i LittleBigPlanet 2 & 3 tack vare plattformsfavoritens redigeringsverktyg!

Eurogamer har intervjuat Jamie Colliver, skaparen av det kanske mest ambitiösa LBP-projektet någonsin, där det avslöjas att han har jobbat med det hela i över två år.

”Jag har lyckats få in hela berättelsen och sidouppdragen i 31 olika nivåer. Jag tror att detta är det första spelet som har gjorts om från start till slut i LittleBigPlanets redigeringsverktyg.”

Men hur pass bra är det? Som spel är det ingen höjdare.

Interaktiviteten existerar knappt, utan det enda du gör är att springa omkring och hoppa till ställen samtidigt som du flitigt använder cirkelknappen för att gå vidare i alla dialogrutor. Byt ut den analoga spaken och hoppknappen mot play på en fjärrkontroll och du har i princip en film gjord i LittleBigPlanet-miljö.

Jag älskar att se passionen av skapande och att man faktiskt lyckas uppfylla sina mål trots lång tid och antagligen brutala hinder, så bara för det ser jag det hela som lyckats.

Tvinga mig inte bara att behöva spela genom allt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.