Ska du köpa en PlayStation 4 när den släpps?

Nu är det bara några få timmar kvar! Inatt släpps PlayStation 4 i Sverige, och konsolen är slutsåld i princip överallt. Nästan hela PSbloggens redaktion har konsoler på tv-bänken eller som är redo att hämtas ut i morgon – men hur ser det ut för dig?

Vår chefredaktör Jonas påstår att han fick sin PS4 så länge att han redan börjar bli otålig inför PlayStation 5 och hans recension av konsolen kan du läsa här. Men vi andra väntar ivrigt, eller sitter lite i valet och kvalet, eller har råkat hamna alldeles för långt bak i kön.

Toby hämtar ut sin i morgon

Igår kväll kom äntligen den efterlängtade bekräftelsen från butiken att min PlayStation 4 är redo att hämtas ut imorgon. Jag har tidigare fått lägga vantarna på maskinen, bland annat på Gamescom i augusti, men det ska bli kul att leka med menyerna och kolla in (de få) spelen som släpps i år. Det är alltid en helt annan sak att själv äga en häftig pryl, och PS4:an är faktiskt riktigt häftig.

Jag förbokade min PS4 redan på morgonen efter Sonys E3-presskonferens innan jag gick och lade mig (05:10 för att vara exakt), och förbokade även en Xbox One några dagar senare. På ett sätt känns det bra att det är några månader mellan de två maskinernas släpp i Sverige, då det blir mycket pengar (och lite tid) för två maskiner. Nu kan jag fokusera på en i taget.

Så imorgon kliver jag in i nästa generation, och det känns riktigt bra. Sen gäller det bara att vänta på att det släpps en massa intressanta (indie)spel, som Rogue Legacy och Octodad: Dadliest Catch. Tur då att jag har hunnit bli beroende av Dark Souls till PS3, så att jag har något att göra så länge.

Simon väntar på nästa leverans

Det är typiskt att obeslutsamhet alltid straffar sig. Jag gick och velade länge mellan PlayStation 4 och Xbox One och till slut vann faktiskt Microsoft enligt min poängräkning. När det tråkiga beskedet om att konsolsläppet sköts upp i Sverige lusläste jag de kryptiska användarvillkoren hundra gånger innan jag till sist bokade en importversion.

Men det slutade förstås inte där. Efter en grubblande sommar då jag i princip enbart låg i en solstol och funderade på vem som haft mest överhypade presskonferenser började Sony sakta men säkert vinna mark. Så naivt lade jag till slut in min bokning i början av hösten. Vad är det värsta som kan hända liksom?

Jo, det värsta som kan hända är att leveransdatumet för min PS4:a ligger och pendlar någonstans mellan mitten på december och slutet av januari.

Fredrik köper ny konsol i början av 2014

Jag tycker inte om förhandsbokningar. Jag förstår det logiska behovet av det – men det är en ganska ful och tråkig praxis egentligen. Jag har alltid föredragit att vanka in i min lokala spelbutik och köpa saker rakt över disk.

Så gjorde jag åtminstone förr i tiden. Jag minns när jag köade utanför en elektronikbutik i ett ödsligt köpcentrum när PlayStation 2 släpptes. Vi var ett par som åkte ut dit tidigt på morgonen och det var bara en handfull andra som väntade där. Butiken hade inte fått hem så jättemånga enheter men det räckte till oss morgonpigga.

När PlayStation 3 släpptes hade jag varken tid eller ekonomi att köpa en vid release, samt att förhandsbokningshetsen hade satt igång på allvar. Och det är lite samma sak nu. Om jag hade varit förutseende hade jag förbokat, men jag hade å andra sidan inte kunnat hämta ut den nu ändå. Ett oplanerat relationsuppbrott och tillhörande flytt har dränerat alldeles för mycket tid, energi och pengar.

Så, jag får gott vänta tills det börjar finnas ett stadigare lager av enheter att köpa – antingen om jag gör det över webben eller i butik. Det är något speciellt med att gå in i en butik och köpa ny hårdvara och direkt kunna ta hem den. Otåligheten som dyker upp vid onlineköp är mördande tråkig, särskilt när det kommer till ny hårdvara.

Men nu ska det inte bara handla om oss! 

Kommer du att köpa PlayStation 4 i morgon, och hur ska det gå till? Ska du ta dig till en midnattsöppen butik, uppdatera postens webbplats en gång i kvarten eller kanske köa utanför elkedjorna och hoppas på det bästa? 

17 kommentarer
 1. motz motz
 2. macke86
 3. Zejho
 4. Galten
 5. Quint Quint
 6. Niklas Sintorn
 7. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog
 8. Ina
 9. jonasbylin jonasbylin
 10. Madeyemaz
 11. Mac_da_man
 12. thagge
 13. Kristoffer Nyrén Kristoffer Nyrén
 14. Alestes Alestes
 15. papzy
 16. Mattias Lönnqvist
 17. DisOrd3r DisOrd3r

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.