Recension: SingStar Celebration [PS4]

Flera år efter att Wii U floppade och trenden med att använda flera skärmar till ett och samma spel har dött ut, hoppar Sony på idén med att använda mobiltelefoner och surfplattor som kontroller till PlayStation 4-spel igen. Denna gång kallar de den utökade skärmupplevelsen för PlayLink, vilket inleddes med frågespelet That’s You (7/10) i somras som har följts upp med spel i olika genrer under hösten.

Inte helt oväntat dök även ett nytt SingStar-spel upp med den nya etiketten PlayLink. I denna spelserie har det nämligen gått att använda sin mobila enhet som mikrofon ända sedan 2014 när serien gjorde debut på PlayStation 4.

För runt 200 kronor bjuds vi på en samling med 30 karaokelåtar med hög igenkänningsfaktor, som förväntas förgylla drömmande sångfåglars partykvällar ett tag framöver. Och visst är det lika kul att vråla till låtar med Roxette, Abba och U2 idag som för tretton år sedan, men serien är i stort behov av nyheter.

Några av låtarna på spellistan har funnits i SingStar-biblioteket sedan PlayStation 2-eran

Bortsett från de låtar som följer med spelet hittar jag nämligen inte ett enda nytt spelläge, funktion eller minsta tecken på innovation i SingStar Celebration jämfört med gratisappen från 2014. Att använda mobilen som mikrofon fungerade utmärkt redan då, även om jag själv hellre kopplar in mina gamla SingStar-mickar mest för känslans skull.

Att titeln till och med delar samma trofélista med det tidigare spelet skvallrar om att det är exakt samma spel i grunden, och Celebration bör enbart ses som ett renodlat låtpaket. Gillar du artister som Adele, The Chainsmokers, Avicii, Sia och Zara Larsson kan det därmed vara värt ett köp.

Själv tycker jag låtlistan är ganska opersonlig och tråkig, samtidigt som jag är lite besviken på att inte en enda låt är på svenska. Jag håller mig därför hellre till gratisappen SingStar och fortsätter skräddarsy karaokekvällarna efter sällskapets behov genom att köpa de låtar vi helst vill vråla till i spelets inbyggda butik – även om där fortfarande är ganska höga priser per låt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.