Recension: Overcooked! 2 – Surf ’n’ Turf [PS4]

Efter att ha hjälpt Kung Lök att besegra, eller i alla fall tillfälligt försinka, de obröda varelser som plågat Mat-kungariket är det dags att ge sig iväg på semester till soligare orter. Äventyrsbad, grill och smoothies är vad som möter oss i en markant svårare expansion.

Jag har knappt spelat Overcooked 2(9/10) eller dess föregångare Overcooked (6/10) på egen hand. Istället är det tillsammans med två vänner jag har hackat, kavlat, mixat och fräst mig igenom otaliga recept och udda situationer för att leverera mat till ett krävande klientel.

Sol och bad och kniviga recept!

Fast så krävande har de faktiskt inte varit. Vi har en oskriven lag när vi spelar att nästa bana förblir orörd till dess att tidigare banor har klarats med tre stjärnors marginal. Det tog lång tid innan vi behövde spela om en bana i vanlijversionen av Overcooked 2. De få gånger det skedde var det för att vi inte riktigt förstått receptet eller för att banan förändrade sig på ett tidigare oupptäckt sätt. Men där recepten och förutsättningarna var klara knådade vi in tre stjärnor på första försöket ända fram till slutet.

Surf and Turf slår oss på fingrarna från ruta ett. Det kräver fyra-fem, i vissa fall uppåt tio, försök innan vi kan komma vidare med alla stjärnorna. Vilket förstås är mycket roligare. Det gör att taktiker, koordination och knapptryckningar verkligen måste sitta. Tekniker som i grundspelet varit flärdfulla är nu nödvändiga. Har du till exempel inte lärt dig att kasta mat direkt i stekpannor, eller klurat ur att stekpannor ibland måste placeras om mitt i en stekning för att optimera matlagningen blir det svårt att ens ta en stjärna.

Robinson-Robban gjorde det fatala misstaget att finhacka pizzan istället för löken

Banorna, recepten och till och med den nya mekaniken är extra kniviga. Grillen där du tillagar saftiga scampi-spett måste hållas varm med tillhörande blåsbälg. Ska det mixas smoothies gäller det att ha rena glas, vilket ordnas medelst vattenpistol istället för diskmaskin. Min hemkunskapslärare skulle bli helt nipprig av blotta tanken.

Det är mer av allt i Surf and Turf, men det är egentligen inte något nytt. Den tveksamme till detta spel kommer inte vinnas över med expansionen, men för den som tyckte att originalet var för lätt, eller för kort, kommer detta att smaka mumma!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.