Recension: Moving Out [PS4]

Simulatorgenren är en stor doldis i spelsammanhang. I grunden simulerar alla spel någonting, men förpassar oftast verkligheten rejält för att premiera spelglädje. En australiensisk och svensk utvecklare tror sig nu tillsammans ha hittat den perfekta balansen med sin nya flyttsimulator Moving Out.

För att bli flyttkille krävs först certifiering från F.A.R.T. (Furniture Arrangement & Relocation Technician). Tack och lov är ribban låg och du får en tillsvidareanställning hos företaget Smooth Moves efter en snabbgenomgång av kontrollerna.

Det är nu din uppgift att få ut dina klienters bohag till lastbilen för transport. Som en extra krydda och för att du inte ska knäcka ryggen kan du ta hjälp av upp till tre polare hemma i soffan.

Nej! Jag förlorar inte humöret när jag spelar tv-spel. Jag är professionell flyttarbetare!

Precis som i alla bra spel kan du välja om du vill vara människa, djur eller mitt emellan på jobbet. Med mitt emellan syftar jag på att du kan spöka ut dig med en blomkruka eller brödrost på huvudet ifall du vill vara excentrisk.

Varje flyttjobb inleds med att du vårdlöst kör fram företagets lastbil och via kamerapanorering får en känsla av uppgiftens utmaningar. Information om hur många objekt som ska flyttas och ifall ett gods är ömtåligt visas snyggt och tydligt.

Det anges också vilka tider som behöver uppnås för betygen guld, silver och brons. Klarar du som sämst bronstiden får du förlängt förtroende och en ny kund att åka ut till.

När tidtagningen börjat gäller djungelns lag och det är viktigare att det går undan än att hemmet och dess resgods förblir intakta. Att slå sönder en ruta och hiva ut pick och pack från andra våningen sparar ju in mängder med tid.

Att be en groda och en katt att flytta en ko var kanske inte den bästa idén…

Av någon anledning envisas folk med att sprida ut sina pinaler som ska hämtas maximalt. Koppla ur kylskåp, micro eller tv inför sin flytt? Icke då! Med andra ord är det upplagt för dråpliga incidenter och skratt på jobbet – i synnerhet tillsammans med goda vänner.

Om ni nu upplever att grafisk stil och spelidé känns bekant är det troligen för att ni spelat eller hört talas om Overcooked (6/10) eller The Stretcher. Båda är partyspel som tillhör samma genre och vill skapa samma känslor.

Hur bra är då Moving Out som flyttsimulator och i sin genre? Jag skulle säga att Moving Out lyckats skapa sin egen nisch och bra underhållning för alla åldrar. Det här är roligt att spela både ensam och ihop med andra.

Som flyttsimulator duger det då fysiken är en av spelets styrkor och det faktiskt går att relatera till de missöden som inträffar ifall man varit med om en flytt.

Det är ett charmigt spel, perfekt för att slå ihjäl en timme då och då med, men kanske inget du spelar mer än två timmar åt gången. Mammornas, fruarnas och flickvännernas nya favorit med andra ord!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.