Recension: Infinite: Beyond the Mind [PS4]

I kungariket Beljantaur regerar den elaka drottningen Evangelyn enväldigt över sitt folk. Hon anser nu att världen är mogen för hennes ledarskap och drar igång ett maffigt krig för att förverkliga sin vision.

Två unga kvinnor med ett unikt band och otroliga krafter har växt upp under kriget och utmanat drottningens auktoritet. Med tiden har drottningen insett vilket hot de utgör och splittrat duon med en välplanerad kidnappning.

Denna oförlåtliga handling gör att fokus på att hjälpa människor övergått till att rädda din vän och med våld avsätta drottningen en gång för alla.

För att komma åt drottningen behöver du ta striden till kungariket Beljantaur och där möta hela hennes samlade militärmakt. Det är ingen enkel uppgift, men tack och lov har de flesta fiender inte heller dina makalösa krafter till sitt förfogande.

Kan du ta det lite försiktigt? Du höll nästan på att skjuta av mig skallen!

Inledningsvis är du något av en ninjamästare som dubbelhoppar, rullar och kan explosivt swischa förbi dina hjälplösa fiender. Du är så överlägsen att du i stort sett personifierar en superhjälte.

Jag uppskattar verkligen valet att få kämpa mig fram både till fots och med fordon. Det råder inget tvivel om hur mycket inspiration som hämtats från 90-talet och genrens storhetstid.

Den verkliga utmaningen är drottningens superofficerare som du konfronterar i slutet av varje nivå. Här bjuds på både variation och att memorera ett och annat attackmönster för att stå som segrare när röken lagt sig.

Japansk Chibi-stil med för stora huvuden korsbefruktas med pixelgrafik från 16-bitars eran och ger oss ett modernt retro-äventyr. Vill du lagspela med en vän går det utmärkt att gemensamt kämpa sig till den storslagna finalen.

Gå undan från kanten!? Tror ni seriöst jag tänkte hoppa bara för att ni är två mot en?

Mitt enda frågetecken är vem som blivit kidnappad ifall du med en kompis gestaltar BÅDE Tanya och Olga? Fast det är inte viktigt när ett spel är så här underhållande och till och med låter dig spara mellan varje bana.

Infinite: Beyond the Mind är en nostalgisk upplevelse som i sann retroanda går att ta sig igenom på runt två timmar när du lärt dig utnyttja samtliga förmågor. Att bemästra det tar dock sin tid när det finns så många och härliga bossar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.