PlayStation Plus fokuserar helt på PS4 under 2019

Vi har länge kunnat njuta av ett oslagbart utbud av spel till samtliga PlayStation-plattformar i PlayStation Plus-prenumerationen. Nu har dock Sony berättat att de tänker pensionera stödet för PlayStation 3 och PlayStation Vita i förmånspaketet.

Personligen spelar jag knappt på min PlayStation 3 längre, vilket gör att jag inte kommer att sörja speciellt mycket då titlarna slutar att dyka upp. Däremot är det lite sorgligt att se ett ytterligare avståndstagande från den bärbara plattformen som jag har använt väldigt mycket.

Från och med 8 mars 2019 kommer utbudet vara helt fokuserat kring PlayStation 4 och eftersom PlayStation VR-titlarna räknas in i samma familj, kommer vi förhoppningsvis se ett fortsatt flöde av virtuella upplevelser även under nästa år.

Möjligheterna att ladda upp sparfiler till PlayStation Plus-molnet kvarstår dock och du kan därför tryggt fortsätta att använda tjänsten både till PlayStation 3 och PlayStation Vita. Sony berättar också att de självklart kommer att fortsätta med specialerbjudanden för PlayStation Plus-medlemmar, oavsett vilken konsolgeneration som spelarna använder.

Alla spel som du har laddat ned gratis till de äldre konsolerna, kommer du att få behålla så länge ditt medlemskap är aktivt och det är med andra ord endast tillskottet av nya gratistitlar som förändras. Att PlayStation 3-titlarna försvinner under nästa år ser jag nästan som en naturlig evolution av tjänsten, men jag tycker samtidigt att det är lite ledsamt att vi återigen får en stark indikation på att PlayStation Vita förmodligen anses som död i Sonys ögon.

Fullständiga uppgifter finner du på den officiella PlayStation-bloggen.

Vad tycker du om Sonys beslut gällande PlayStation Plus?

2 kommentarer
  1. Thomas DieMonger
  2. Nick

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.