Månadens PlayStation Plus-spel [Mars 2023]

Mars månad har klampat in med stormsteg och även om minusgraderna fortfarande biter sig kvar runt om i landet så går vi mot ljusare tider. Om man känner att man är lite frusen av sig så kan man alltid värma sig med vetskapen att ett par nya gratisspel snart gör entré på PS Store för de som har en PS Plus-prenumeration. Månadens titlar är i vanlig ordning en blandad kompott, men förhoppningsvis finns där något för de flesta. Här kommer en kort genomgång av månadens utbud.

Den titel som lär höja flest ögonbryn är troligtvis förstapersonsskjutaren Battlefield 2042. Spelet hade en rejält knackig start när det släpptes under vintern 2021, och utvecklarna på Dice har jobbat ordentligt med att få upp spelet ur den svackan sen dess. Spelet bjuder på futuristiska strider med fokus på lägen för många spelare men till skillnad från de flesta andra Battlefield-spelen har 2042 inte ett separat kampanjläge för en spelare, utan istället ett narrativ som har integrerats i flerspelarlägena. Om livet på det digitala slagfältet är din kopp te kan det här spelet vara något för dig.

De flesta har nog hört talas om spelfenomenet Minecraft vid det här laget och det populära spelet har bland annat gett upphov till den lilla avstickaren Minecraft Dungeons. I motsats till det förstnämnda följer Dungeons ett mer linjärt upplägg där vi som spelare ska kämpa oss fram genom grottor och fängelsehålor fyllda av oknytt. Spelet stödjer upp till fyra spelare, något som i kombination med spelets upplägg kan leda till många spännande situationer. Nivåerna fylls nämligen slumpmässigt med monster, fällor, skatter och annat smått och gott som kan göra det här spelet till en underhållande upplevelse.

Code Vein (8/10), det tredje spelet i månadens utbud kanske upplevs som en doldis jämfört med de andra två, men det sålde förvånansvärt bra när det släpptes hösten 2019. Här på bloggen fick det ett positivt mottagande och Jesper beskrev det som ”ett actionrollspel av hög klass.” Spelet har drag från flera olika genrer och med sina öppna spelmiljöer, inslag av rollspel och intressanta berättelse om vampyrkrigare i en postapokalyptisk värld lär det definitivt kunna locka nya fans.

Nytt på PS Plus 7/3

  • Battlefield 2042 (PS4, PS5)
  • Minecraft Dungeons (PS4)
  • Code Vein (PS4)

Lämnar PS Plus 7/3

  • Evil Dead: The Game (PS4, PS5)
  • Destiny 2: Beyond Light (PS4, PS5)
  • OlliOlli World (PS4, PS5)
  • Mafia: Definitive Edition (PS4)

Vad ser du mest fram emot i mars?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.