Månadens Playstation Plus-spel [Mars 2022]

”Ny månad, nya spel” brukar man säga. Nja, kanske inte, men det betyder inte att vi inte kan njuta av ett gäng gratisspel å Playstation Plus vägnar nu när mars närmar sig med stormsteg. Som en liten bonus den här månaden får vi tillgång till fyra spel istället för de sedvanliga tre, och tre av dessa fokuserar framförallt på möjligheten att spela flera spelare.

Precis som vanligt är det en blandad kompott vi har framför oss, och den består av följande titlar.

För MMO-entusiasterna blir det överlevnad och dinosauriejakt i Ark: Survival Evolved. Som om det inte vore nog med mängder av farliga varelser och dinosaurier behöver du också samla resurser, bygga dig en hydda och antingen jobba med eller emot andra spelare. Klart är att det blir en intensiv upplevelse för den som ger sig i den här leken.

I spåren av ett av de senaste årens kanske mest hyllade titlar får vi även tillgång till den fristående flespelarupplevelsen Ghost of Tsushima: Legends. Här är det samarbete som står i fokus och som en av fyra olika klasser tar du dig an ett gäng olika spellägen i det feudala Japan.

På temat spöken har vi även Ghostrunner (6/10) vars upplägg Jesper på redaktionen pendlade mellan att uppskatta och gnissla tänder åt på grund av dess svårighetsgrad och ojämna design. Klart är att det bjuder på parkour och ninja-påhitt i en avlägsen framtid.

Om ”plattan i mattan” är mer av ens grej kan man glädjas åt en färgglad racingupplevelse i Team Sonic Racing (8/10) där fokus än en gång ligger på samarbete. I lag med upp till två andra spelare tävlar du om vilka som är kungar av asfalten tillsammans med Sonic och hans vänner.

Nytt på PS Plus 1/3

  • Ark: Survival Evolved (PS4/PS5)
  • Ghost of Tsushima: Legends (PS4/PS5)
  • Ghost Runner (PS5)
  • Team Sonic Racing (PS4/PS5)

Lämnar PS Plus 1/3

  • Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep: A Wonderlands One-Shot Adventure (PS4/PS5)
  • Planet Coaster: Console Edition (PS5)
  • EA Sports UFC 4 (PS4/PS5)

Vad ser du mest fram emot att spela?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.