Månadens PlayStation Plus-spel [Juli 2024]

Midsommar har nu passerat här i Sverige och med det börjar dagarna återigen bli allt kortare och kortare. Än är det dock länge kvar innan sommaren är över och därför kan det vara skönt med något spännande spel att sysselsätta sig med under dessa långa soliga dagar. Som tur är bjuds du på en och annan trevlig förmån om du har ett konto på PS Plus, bland annat några gratis spel per månad. Så är fallet även i juli, och kanske är någon av dessa titlar spelet som just du har sett dig om efter i sommar. Här kommer en presentation av juli månads förmånstitlar.

Först ut i solljuset är Borderlands 3 (8/10) från 2019, det fjärde spelet i Gearbox Softwares post-apokalyptiska ”Loot-shooter”-serie. Som en av fyra olika karaktärsklasser beger du dig ut i vildmarken på planeten Pandora i jakt på ovärderliga skatter och teknologiska artefakter. Två onda tvillingar har samma tanke, men i motsats till dig och dina vänner har de en stor kult av galna skurkar som uppbackning. Med hjälp av din karaktärs specialkrafter och en snudd på oändlig mängd vapen får du möjligheten att ta upp kampen mot kulten, och kanske hitta de försvunna skatterna i samma veva. Den varierande arsenalen, mängder av individuella uppgraderingar och en gigantisk spelvärld innebär timmar av nöje som du med fördel kan utforska med upp till tre kamrater. För en djupare analys av spelet, sväng gärna inom länken ovan.

Om du hellre skjuter på målkorgar än galna mutanter och ökenbusar finns NHL 24 här för dig. Spelet som släpptes i fjol lockar med intensiv action på isen med de modernaste av inslag inom hockey-genren. Med extra fokus på ingående kontrollmöjligheter och ett helt gäng nya inslag sägs realismen vara på topp, något som helt klart spelar en stor roll för många hockey-entusiaster. Sätt ihop och forma ditt eget lag, lär dig sportens alla strategier och ge dig in i kampen, så kanske du blir herre av hockeyrinken.

Många gånger kommer man förvånansvärt långt med enkla koncept och ett spännande upplägg, något som den lilla studion Innersloth lyckades med 2018. Då släppte de nämligen det lilla partyspelet Among Us vars popularitet fick sig en rejäl skjuts när Covid19-pandemins restriktioner lamslog världen ett par år senare. Tillsammans med ett gäng andra spelare tillhör du en av två olika fraktioner, besättningsmedlemmarna eller sabotörerna. De förstnämnda ska utföra olika uppdrag för att vinna, medan de sistnämnda med hjälp av sin hemliga identitet ska stoppa dem. Med bra skådespel, effektivt tänkande och lite tur kanske din sida vinner, men det gäller att ha ögon i nacken, för även en kamrat kan få dig att hamna på stupstocken.

Nytt på PS Plus 2/7

  • Borderlands 3 (PS4, PS5)
  • NHL 24 (PS4, PS5)
  • Among Us (PS4, PS5)

Lämnar PS Plus 2/7

  • SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake (PS4, PS5)
  • AEW Fight Forever (PS4, PS5)
  • Streets of Rage 4 (PS4)

Vilket spel ser du mest fram emot att spela?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.