Månadens PlayStation Plus-spel [December 2022]

Som om julen inte kunde komma tillräckligt snabbt presenteras i dagarna ett antal tidiga julklappar i form av gratis spel för dig som har Playstation Plus. I vanlig ordning är det en blandning av genrer och titlar, men för dig som gillar science fiction är det kanske extra lockande då Mass Effect: Legendary Edition består av samtliga tre första delar i denna populära serie. Skulle science fiction inte vara din grej behöver du inte oroa dig för både Biomutant (7/10) och Divine Knockout: Founder’s Edition bjuder på andra bullar. För att du ska få en bättre överblick kommer här en presentation av samtliga av spelen.

Divine Knockout: Founder’s Edition är ett slagsmålsspel där du i rollen som valfri gud ska besegra andra gudar i duelliknande strider. Kändisgudar såsom Herkules, Tor och Atena får sällskap av sju andra karaktärer med målet att piska varandra på ett gäng olika nivåer, samtliga med olika design och unika inslag. Skulle du inte känna för att slåss ensam kan du alltid bilda ett lag och ta dig an motståndarna i regelrätta bataljer, något som kanske passar extra bra så här i juletid när friden kan bli lite väl stillsam och tråkig.

I Biomutant blandas ett gäng olika genrer för att skapa en intressant upplevelse i en öppen spelvärld. I rollen som ett antropomorfiskt djur utrustas du med en arsenal av olika vapen och egenskaper som ska hjälpa dig att forma den postapokalyptiska världsordningen som spelet presenterar. Spelets handling är flexibel och det är upp till dig som spelare att avgöra om du vill vara en god samarit eller en renodlad bråkstake. PSbloggen recenserade spelet när det släpptes, och våra tankar kring det kan du läsa genom att trycka på länken ovan.

Om du är en riktigt science fiction-nörd har du säkert redan besökt Mass Effects ofantliga universum både en och två gånger, men oavsett om du har den erfarenheten eller är en nykomling till serien så är det ett rejält paket vi får i form av Mass Effect: Legendary Edition. I de tre första delarna som ingår i den här utgåvan får vi utforska Commander Shepards äventyr i yttre rymden, utforskandet av mängder av planeter och kampen mot alla hot rymden har att erbjuda. Uppdrag ska utföras, besättningen ska hanteras och skeppet ska skötas vilket gör att det alltid finns något att göra. Lägg till en intressant handling som sträcker sig över flera av spelen och du har ett episkt rymdäventyr framför dig som aldrig slutar att överraska.  

Nytt på PS Plus Essential 6/12

  • Divine Knockout: Founder’s Edition (PS5, PS4)
  • Biomutant (PS4, PS5)
  • Mass Effect: Legendary Edition (PS4)

Lämnar PS Plus Essential 6/12

  • Nioh 2 (PS4, PS5)
  • LEGO Harry Potter Collection (PS4)
  • Heavenly Bodies (PS4, PS5)

Vad ser du mest fram emot att spela?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.