Månadens PlayStation Plus-spel [April 2024]

April månad är äntligen här och om du har överlevt lavinen av aprilskämt som inleder månaden kan du se fram emot ett nytt utbud av gratis spel. I vanlig ordning behöver du ha en aktiv PlayStation Plus-prenumeration för att kunna ta del av dessa förmåner, så om du redan har en sådan är det bara att svänga inom PlayStation Store och hämta dem. För att du ska få en överblick av vad som erbjuds den här månaden kommer här en traditionell presentation av de aktuella titlarna.

Först ut har vi Immortal of Aveum, en förstapersonsskjutare med teman som kretsar kring magi och övernaturliga krafter. Spelet släpptes så sent som i somras men fick inte riktigt den försäljningsspurt som utvecklarna hade hoppats på. Om du missade det då har du nu chansen att ge dig in i en värld av intensiva strider, beväpnad med mängder av trollformler och magisk utrustning. Världen är i brand, och det är upp till dig att göra ett avtryck i en konflikt mellan kungadömen, magiker och andra fraktioner som gärna ser att du håller dig ur vägen.

Även nästa spel i månadens utbud är ett av fjolårets barn. Jag pratar såklart om Minecraft Legends, det senaste spelet sprunget ur den moderna klassikern Minecraft. Till skillnad från sin förfaders renodlade sandlådeformat har det här ett fokus på strategi och strider. De onda piglings är nämligen på krigsstigen, och det är upp till dig och dina vänner att stoppa dem. På slumpgenererade nivåer ska du utforska din omgivning, nyttja dina resurser och slå tillbaka de invaderande styrkorna. Spelet stödjer upp till åtta spelare, så om du söker efter ett spel för kompisgänget kan det här vara ett intressant alternativ.

Har du tröttnat på att spela hjälte kan du alltid alliera dig med andra sidan och visa de där viktigpettrarna var skåpet ska stå. Här kommer Skul: The Hero Slayer in i bilden. I rollen som just Skul blir ditt uppdrag att sätta käppar i hjulet för de godas styrkor, rädda dina onda kamrater och utveckla dina förmågor. Spelet är ett tvådimensionellt plattformsspel med inslag av roguelike, så förvänta dig hårt motstånd när du utforskar de slumpmässigt genererade nivåerna. Om du känner att utmaningen får dig att tappa huvudet, byt Skuls huvud mot ett annat, lär dig av dina misstag och kämpa dig fram med hjälp av de nya förmågor bytet bjuder på.

Med det rundar vi av månadens presentation och hoppas att en eller flera av titlarna har fångat din nyfikenhet.

Nytt på PS Plus 2/4

  • Immortals of Aveum (PS5)
  • Minecraft Legends (PS4, PS5)
  • Skul: The Hero Slayer (PS4)

Lämnar PS Plus 2/4

  • EA Sports F1 23 (PS4, PS5)
  • Sifu (PS4, PS5)
  • Hello Neighbor 2 (PS4, PS5)
  • Destiny 2: Witch Queen (PS4, PS5)

Vilket spel ser du fram emot att spela mest?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.