WipEout Omega Collection får VR-stöd

Under evenemanget PlayStation Experience utannonserades att den fartfyllda racingupplevelsen WipEout Omega Collection (8/10) få ett välkommet tillägg för spelare som är intresserade av att uppleva höga hastigheter nästan på riktigt.

Att spela racingspel i VR är något som jag verkligen uppskattar; jag har provat både DriveClub VR och Gran Turismo Sport (7/10) med ett VR-headset på huvudet och upplevelserna har varit väldigt positiva. Till skillnad från dessa markbundna racingspel, kompromissar dock WipEout i VR inte på något, förutom upplösningen möjligtvis. I Gran Turismo fick spelaren nöja sig med en enda motståndare på banan, men när det kommer till de magnetiska banorna ges vi samma spel som originalet.

Uppdateringen är helt kostnadsfri för de som redan har köpt spelet och kommer förutom VR-läget även ge oss tre nya skepp att fara omkring i samt uppdaterat ljud som nu går att uppleva i 3D.

Något exakt datum är ännu inte kommunicerat och vi får därför nöja oss med vetskapen att uppdateringen kommer tidigt under 2018. Personligen blev jag mycket glad över denna nyhet, då jag tycker att racingspel är mycket enklare att spela i VR, mycket tack vare att jag kan följa banan med blicken, precis som i verkliga livet.

Är du sugen på WipEout i VR?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.