Valkyria Chronicles 4 kommer till PlayStation 4

Idag lyfte SEGA bladet från munnen och bekräftade att den senaste delen i serien Valkyria Chronicles är under utveckling och släpps väldigt snart. Det bokstavligen bubblar av glädje inom mig då jag längtat efter ett nytt, riktigt Valkyria-spel.

Valkyria Chronicles Remastered (9/10) är ett mästerverk som med sin väl upputsade grafik fick mig att uppskatta originalspelet till fullo men tyvärr levererade sidospåret Valkyria Revolution (5/10) inget annat än en medioker upplevelse. Nu ser framtiden dock lite ljusare ut då Valkyria Chronicles 4 utspelar sig i samma tidsrymd som originalspelen, och dessutom verkar återgå till de turordningsbaserade striderna.

I videon ovan kan vi se glimtar av huvudkaraktärerna Claude, Riley, Darcsen och Kai, och vi får även en inblick i deras historia och kan framför allt gotta oss i den vackra, tecknade grafikstilen. Om du vill lyssna på spelstudions tankar kring formgivningen och miljöerna, kan du backa videon till början.

Valkyria Chronicles släpps till PlayStation 4 under 2018 i Japan. SEGA lovar dyrt och heligt att en version även kommer att släppas till den västerländska marknaden.

Ser du fram emot ett nytt Valkyria Chronicles-spel?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.