Superdimension Neptune VS Sega Hard Girls kommer senare i höst

Tycker du att Hyperdimension Neptunia-serien tar ut svängarna för lite, samtidigt som du uppskattar lite halvknepig animé? Då har du något nytt att se fram emot, eftersom Idea Factory utannonserat att Superdimension Neptune VS Sega Hard Girls släpps till PlayStation Vita inom kort. Konceptet grundar sig i en blandning av Hyperdimension-spelen och animéserien Sega Hard Girls (Hi Scoool! Seha Girl), som jag skrev om för ett bra tag sedan.

Som vanligt hotas dimensionen av undergång och denna gång är det en elak rackare kallad ”The Time Eater” som inte bara är ute efter att sluka alla världar, han verkar även hungrig på de olika tidsdimensionerna. Sega Hard Girls och Neptunes tappra gäng slåss mot varandra för att rädda världen, något som i mina öron låter lite korkat, men de blir säkert sams under äventyrets gång.

Personligen tycker jag att titeln ser ganska lovande ut, eftersom jag börjar känna mig en smula mätt på det vanliga upplägget som utvecklaren Compile Heart applicerar på många av sina titlar. I det jag kan urskilja från videon ovan, verkar det turordningsbaserade stridssystemet vara intakt, men där utforskandet av nivåer har fått sig en rejäl uppgradering. Som tillägg till den obligatoriska förmågan att hoppa, kan nu protagonisterna även klättra uppför väggar, klänga sig över linor och krypa fram för att hitta gömda områden.

Ännu är inget specifikt datum satt, men eftersom hösten står för dörren redan nu, antar jag att det inte dröjer länge innan vi får sätta tänderna i detta gränsöverskridande äventyr. Spelet släpps både fysiskt och för nedladdning till PlayStation Vita, och självklart går det att spela på PlayStation TV.

Ser du fram emot ett nytt rollspel från Compile Heart?

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.