Sony bockade av alla internetrykten

Om någon skulle skriva en artikel för några veckor sedan om att Sony skulle ha med The Last Guardian, Final Fantasy VII och Shenmue III på en och samma E3-presskonferens hade jag och säkert många andra skrattat och skakat på huvudet. Nu när Sonys presentation är över och de faktiskt avverkade samtliga dessa punkter är jag smått förbluffad.

The Last Guardian är ett spel som har plågats av kopiösa utvecklingsproblem i många år nu, och har inte visats på evigheter. Nu har vi äntligen fått se att spelet fortfarande existerar och att det faktiskt kommer att släppas under nästa år. Denna spirituella uppföljare till det lysande Shadow of the Colossus som många köpte en PlayStation 3 för att kunna spela en gång i tiden har nu tagit steget till PlayStation 4, och jag vågar faktiskt börja längta igen.

Som jag skrev under gårdagen började ryktena gå om en riktig nyversion av Final Fantasy VII, och mycket riktigt blev den bekräftad under presskonferensen. Publiken blev förstås tokig av förväntan och trailern bygger otroliga mängder förväntan, och även om jag inte är världens största JRPG-fan gav ändå musiken mig lite rysningar längs ryggraden.

Sist men inte minst tog Sony tillfället i akt att presentera Shenmue III, spelet som fans har önskat sig sedan Dreamcasten gick i graven. De har inte något med utvecklingen att göra, men det faktum att de pratar om ett Kickstarter-projekt under en E3-presentation är kanske världens bästa reklamplats för spelet. Det är inget snack om saken att spelet kommer att finansieras och Sony har lyckats vinna löjliga mängder goodwill från fans med alla dessa drag.

8 kommentarer
 1. Quint Quint
 2. brokatt
  • Fredrik Johansson Fredrik Johansson
 3. motz motz
  • Johan Lindros Johan Lindros
  • Martin Svennberg Martin Svennberg
  • Martin Svennberg Martin Svennberg
 4. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.