Det årliga ryktet om Final Fantasy VII är tillbaka

Alla PlayStation-fans vet att det inte är E3 utan ett nytt rykte om en nyversion av det klassiska rollspelet Final Fantasy VIIOch då talar jag inte om den där portningen av PC-versionen som Square Enix trollade alla längtande fans med under PlayStation Experience förra året, utan en riktig nyversion. Normalt sett hade jag nog inte brytt mig om det, men det finns faktiskt en del faktorer som talar för att det faktiskt snart är dags.

Det hela började med att Siliconera publicerade ett rykte om att spelet kommer att visas upp under E3, men utan någon direkt källa. Detta är inte ovanligt i samband med stora evenemang eftersom klickbete innebär bra pengar när alla hungrar efter spelnyheter, men historian slutar inte där. En insiderkälla på spelforumet NeoGAF bekräftade samma information fast med ännu mer detaljer, och personen har sedermera blivit verifierad av en moderator.

Med lite mer kött på benen börjar det hela låta lite mer sannolikt. Insidern på NeoGAF poängterade att målet är att släppa spelet 2017, vilket passar bra eftersom det är 20-årsjubileum för spelet i fråga. Det är förstås fortfarande ingen garanti att personen har pålitlig information, men Neogaf-moderatorerna brukar inte gå ut med verifieringar utan solid information. Kommer Sony att ha en bomb att avslöja på presskonferensen inatt, eller vill Square Enix spara den till deras egna presentation imorgon? Den som lever får se!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.