Sammanfattning av The Game Awards

Den årliga spelgalan The Game Awards har nu avverkats och i vanlig ordning bjöds det på en blandning mellan prisutdelningar och nya speltrailers. Bland höjdpunkterna skymtades nya äventyr från Telltale Games, en kort trailer från Uncharted 4: A Thief’s End samt en nyversion av en Xbox 360-klassiker som äntligen tar steget till PlayStation-världen.

De redan otroligt produktiva utvecklarna hos Telltale Games visade upp två nya projekt, varav ett var känt sedan E3-mässan i somras. Det handlar förstås om The Walking Dead: Michonne, som är ett tre episoder långt sidospår i deras befintliga zombieserie, och nu står det klart att vi kommer att få ta del av första episoden av detta spel i februari.

Telltale nöjde sig dock inte med detta, utan tillkännagav även att de arbetar med en Batman-berättelse. Detaljerna om denna är dock mer oklara, men jag är otroligt förväntansfull med tanke på hur de normalt sett tacklar mörkare berättelser och teman.

Ubisoft var också på plats för att visa upp deras kommande förhistoriska satsning Far Cry Primal, och trailern som visades upp gav verkligen mersmak. Enligt vad som visades upp finns det en spännande mekanik som involverar att tämja djur för att använda dem i strider. De visade med stolthet upp ett flertal sabeltandade tigrar och gigantiska björnar som slet fiender i stycken, och om detta implementeras på rätt vis kan det skapa riktigt intressanta sekvenser.

Spelet ska lanseras i slutet av februari, men med tanke på hur lite konkret vi fortfarande vet om spelet blir jag inte förvånad om vi ser en försening av detta spel. Ett alternativ är förstås om de har en mer omfattande presentation av spelet under helgens PlayStation Experience. Jag ser dock fram emot att få ta del av mer Far Cry, oavsett när det dyker upp.

Tidigare under veckan har det ryktats om att Xbox 360-favoriten Shadow Complex skulle putsas upp och släppas till PC, men det visar sig att även PlayStation 4 kommer att få en portning av detta välgjorda metroidvania-spel. När det släpptes ursprungligen satte det verkligen ribban för den kvalitetsnivå vi kunde förvänta oss av digitala lanseringar, och faktum är att det fortfarande håller hög klass. Vi kan se fram emot detta verk under början av 2016, men om du har en spel-PC och dåligt tålamod kan du tanka hem spelet kostnadsfritt redan nu.

Uncharted 4: A Thief’s End skymtades också med en kort trailer där vi får se vår hjälte få stryk av en ny karaktär som introducerades för första gången. Hur denna kvinna passar in i berättelsen är oklart, men det råder inga tvivel om att hon inte är speciellt glad att träffa Nathan Drake.

Utöver dessa nyheter delades det förstås ut en del priser också, och The Witcher 3: Wild Hunt (9/10) var en av de stora vinnarna när de tog hem årets spel, bästa utvecklingsstudio och bästa rollspel. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (9/10) inkasserade priset för bästa action/äventyr, men vi fick inte se någon Hideo Kojima på scenen. Programledaren Geoff Keighley tog tillfället i akt att hänga ut Konami som med hjälp av advokater hade sett till att förbjuda Kojima att delta i firandet, vilket är otroligt lågt men ett naturligt nästa steg i den kolossala svit av klavertramp som Konami har åstadkommit på sistone.

Överlag var det ett evenemang som genomfördes bättre än tidigare år, men som inte riktigt bjöd på lika stora nyheter som förr. Detta kan vara en följd av att fokus har skiftats tillbaka till den faktiska prisutdelningen som knappt syntes till vissa år, och det var trevligt att se utvecklare få lite mer uppmärksamhet istället för att spela en biroll i en trailerkavalkad.

Ett svar
  1. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.