Prishöjningen för PlayStation Plus träder i kraft

Sony har sedan tidigare utannonserat att de tänker höja priset för medlemskap i PlayStation Plus, tjänsten för onlinespelande samt fria månadsspel och annat. Nu har tiden kommit för prishöjningen och för prenumerationer som startas eller förnyas efter den 31 augusti, behöver den nya avgiften betalas.

Om det är så att du har en befintlig PlayStation Plus-prenumeration, rekommenderas såklart att du förnyar redan nu för att ta del av det lägre priset. Även om din prenumeration inte går ut innan 31 augusti, läggs tolv månader till ditt nuvarande konto. Du missar med andra ord inga månader utan kan istället förlänga tiden till en mindre kostnad.

De nya priserna från och med 31 augusti är:

  • Årsprenumeration (12 månader) – 575 kronor
  • Kvartalsprenumeration (3 månader) – 235 kronor
  • Månadsprenumeration – 75 kronor

För årsprenumeranter ökar priset med närmare 100 kronor, alltså nästan 17%, men med tanke på värdet av spelen som prenumeranterna får varje månad, är priset ganska försumbart tycker jag i alla fall. Sedan tillkommer ju en mängd förmåner såsom att automatiskt lagra spelens framgång i molnet och möjligheten att spela mot eller tillsammans med andra spelare online.

Vad tycker du om prishöjningen?

3 kommentarer
  1. Alestes Alestes
  2. Thomas Thomas
  3. Quint Quint

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.