Patapon Remastered släpps till PlayStation 4 i sommar

Ett av de mer tongivande rytmspelen som släppts till de bärbara plattformarna från Sony, får äntligen nytt liv i en uppgraderad utgåva. Patapon kombinerar strategi, äventyr och en smula action med rytmer och musik där du kommenderar dina tappra soldater i fält genom att skapa musik.

Om du inte redan har spelat titlarna i serien, låter säkert konceptet en aning diffust och förvirrande men om du kikar på videon nedan kommer du nog att förstå. Det är lätt att falla pladask för de söta varelser som bor i världen och som du styr framåt mot seger, och det faktum att spelet nu kommer att levereras i mycket högre upplösning gör ju inte saken sämre.

Samtidigt som det är oerhört glädjande att se klassiker som Patapon och Locoroco släppas i upputsade versioner till moderna PlayStation-plattformar, känns det samtidigt som att PlayStation Vita konstant blir förbisedd. Dessa två titlar utgjorde stommen för nytänkande upplevelser på PlayStation portable och även om vi har fått en del uppgraderade verk till Vita, är tystnaden kring denna portabla konsol oroväckande.

Patapon Remastered släpps till PlayStation 4 med stöd för 4K-upplösning till PlayStation 4 Pro, under sommaren. Håll ögon och öron öppna; Pata, pata, pata PON!

Ser du fram emot att njuta rytmisk action i sommar?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.