Firmware 4.00 är nu släppt

Efter en tids betatestande är nu den nya systemmjukvaran för PlayStation 4 släppt, och det är en av de mer omfattande uppdateringarna som vi har fått på ett tag. I denna nya firmware återfinns den sedan länge efterfrågade möjligheten att organisera spel i egna mappstrukturer, för att städa upp i den ständigt växande listan i huvudmenyn.

Vi får även en nydesignad snabbmeny (som du får fram genom att hålla inne PS-knappen), och här kan du dels konfigurera vad du vill att menyn ska innehålla, men en välkommen nyhet är att den inte längre täcker hela skärmen. Du kan med andra ord fortfarande hålla lite koll på vad som sker i spelet när menyn är uppe.

Delning av filmklipp till Twitter har fått en väldigt välkommen uppgradering, där vi nu kan ladda upp 140 sekunder video istället för de blygsamma 10 sekunderna som var den tidigare gränsen. Det är svårt att visa upp en hel sekvens med den gamla begränsningen, vilket brukar leda till att jag lägger upp den på YouTube istället, men nu finns det bättre möjlighet att använda Twitter-tjänsten.

Vi har även fått en funktion för framtiden, som diskuterades under PlayStation Meeting förra veckan. Jag talar förstås om HDR-funktionen som överraskande nog alla PS4-konsoler kommer att ha stöd för nu. Det finns dock inga spel som har stöd för det i dagsläget, men Naughty Dog har utlovat en patch till Uncharted 4: A Theif’s End (10/10) och The Last of Us: Remastered (9/10) runt lanseringen av PlayStation 4 Pro i november.

Vilken funktion har du sett fram emot mest?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.