Final Fantasy XV försenas ett par månader

Final Fantasy XV är utan tvekan ett av årets största japanska rollspel, och det har haft en riktigt krokig väg fram till lanseringen. Nu har Square Enix bekräftat att en (förhoppningsvis) sista krok har dykt upp, och att spelet kommer att missa det planerade lanseringsdatumet 30 september.

Det handlar lyckligtvis inte om en speciellt omfattande försening denna gång eftersom det nya datumet är satt till den 29 november istället. Med tanke på att vi har väntat på spelet sedan 2006 är två månader inte hela världen i sammanhanget.

Jag kan väl egentligen inte påstå att jag är någon Final Fantasy-veteran, då det första spelet i serien som jag spelade från början till slut var Final Fantasy XIII. Det klassiska JRPG-receptet har aldrig riktigt fångat mig på allvar, och det är förmodligen därför som jag faktiskt ser fram emot det kommande spelet i serien. Final Fantasy XV är ett lite mer actionfokuserat och att döma av Episode Duscae har det också ett helt annat flyt jämfört med tidigare spel, eftersom övergången mellan utforskande och strider är i princip helt sömlös.

Anledningen till förseningen ska enligt utvecklarna vara för att de behöver lite extra tid att polera och optimera spelet, vilket förhoppningsvis betyder att de kommer att se till att bildfrekvensen kommer att hålla en jämnare nivå. Det har hittills varit spelets stora tekniska problem, åtminstone i de två demoversioner som hittills har släppts. Jag kan inte direkt klaga på att spelet skjuts upp från en redan ganska fullpackad månad i september till slutet av november när i princip alla andra stora spel redan är släppta. Det kan bli ett perfekt spel att sysselsätta sig med i december när julledigheten är runt hörnet.

4 kommentarer
  1. Quint Quint
    • Johan Lindros Johan Lindros
      • Quint Quint
        • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.