Metro Exodus anländer nästa år

Metro-serien från ukrainska utvecklarna 4A Games har länge varit en av mina favoriter när det kommer till postapokalyptiska spel. Miljön som skildras känns både genuin och stämningsfull trots de många övernaturliga elementen, och det är oerhört intressant att utforska det ryska tunnelbanesystemet efter det stora kärnvapenkriget.

Under Microsofts presskonferens igår kväll avslöjades att nästa del i serien är på gång, och nu kommer vi att få en mer sammanhängande öppen spelvärld.

Demon som visades av Metro Exodus ser vansinnigt imponerande ut, och är skapad i spelmotorn, men jag tror inte att vi kommer att få se dessa otroliga nivåer av detaljrikedom när spelet väl släpps under 2018. Spelet rullar på den kommande Xbox One X i trailern nedan, och även om den är en bit kraftfullare än en PS4 Pro känns det lite för bra för att vara sant.

Metro-spelen har dock inte bara handlat om grafik, utan snarare om den mörka stämningen och den fascinerande berättelsen. På denna front är jag övertygad om att 4A Games kommer att leverera på nytt. Trailern framkallar alla de härliga minnen jag har från båda de tidigare spelen, och jag ser fram emot att återvända till det postapokalyptiska Ryssland nästa år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.