Josef Fares nya projekt visades upp av EA

Det har dröjt ett tag sedan vi senast hörde något från Josef Fares spelstudio Hazelight, men Elecrtronic Arts passade på att avtäcka deras nya verk under EA Play-presentationen i samband med årets E3-mässa. I likhet med Fares förra projekt Brothers: A Tale of Two Sons (9/10) finns det två protagonister i A Way Out, men en stor skillnad i upplägget är att du nu delar upplevelsen med en annan spelare.

Upplägget är att du ska rymma från ett fängelse tillsammans med en vän, och detta kan du göra dels online men enligt Fares själv är det starkt rekommenderat att spela lokalt med delad skärm för att få den optimala upplevelsen. Demonstrationen visade upp flertalet spännande sekvenser och olika sätt att lösa vissa problem. Spelet verkar vara berättelsefokuserat, vilket helt faller i linje med hur Brothers: A Tale of Two Sons fungerar. Detta blandat med intressanta pusselsekvenser kan lägga fundamentet för ett riktigt lovande spel.

Jag känner mig dock lite kluven till det påtvingade kooperativa spelandet. När jag vill ta in en gripande berättelse i spelform föredrar jag oftast att ta det hela i mitt eget tempo och utforska saker utan att tänka på andra spelare. Jag är absolut nyfiken på att se hur det fungerar i praktiken, men spontant känns det inte som det optimala viset att skildra en berättelse. Planen är att lansera A Way Out under början av 2018.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.