Inför E3 2017 – Electronic Arts

Precis som förra året kommer Electronic Arts att hålla ett eget evenemang i anslutning till E3-mässan, även om 2016 års upplaga bjöd på ett lite blandat resultat. Själva segmentet med den traditionella scenpresentationen höll då en förväntad nivå, och bjöd på en del trevliga trailrar. Deras segment där de visade upp ett antal matcher från Battlefield 1 (8/10) var dock närmast katastrofal, och gjorde att uttrycket “weed3” myntades.

Jag hoppas därför på mer av den vanliga presskonferensen och betydligt färre höga kändisar framför kamerorna i år.

För två år sedan tecknade EA ett ganska omfattande avtal med Disney rörande ett gäng Star Wars-baserade titlar, och med tanke på hur lite vi har fått se hittills känns det som att det är dags nu. Det huvudsakliga spelet som jag vill se är Visceral Games projekt där Uncharted-författarinnan Amy Hennig ligger bakom manuset. Vi vet fortfarande väldigt lite om själva spelet, men bara det faktum att Hennig ligger bakom en Star Wars-berättelse är tillräckligt för att hålla mitt intresse på topp.

Titanfall-utvecklarna Respawn Entertainment har också ett lovande Star Wars-projekt på gång, med God of War-meriterade Stig Asmussen som producent. Enligt uppgifter ska det handla om ett actionspel i tredjepersonsperspektiv, och det har ju potential att bli intressant. Jag tycker att The Force Unleashed-spelen bjöd på en hel del underhållning, och om vi får ett spel i den stilen kommer jag att välkomna det med öppna armar.

För att avrunda den potentiella Star Wars-kavalkaden har vi förstås den efterlängtade uppföljaren till Star Wars Battlefront (7/10), som denna gång även bjuder på en riktig enspelarkampanj. Nystarten för denna gamla serie lyckades fånga Star Wars-stämningen på ett ypperligt vis, men hade ett ganska torftigt utbud till att börja med. Detta förbättrades med tiden med hjälp av expansioner, och förhoppningsvis kommer vi att få ett helt och fylligt spel redan från början denna gång istället för att behöva betala för en uppsjö expansioner.

En av de största förlusterna för EA är att Peter Moore inte längre är en del av företaget, och det innebär att en av branschens mest erfarna och professionella presentatörer kommer att lysa med sin frånvaro. Jag har dock en känsla av att han kommer att kunna smygas in på ett hörn i samband med presentationen av FIFA 18, med tanke på att Moore nu driver fotbollsklubben Liverpool FC. Det gör i så fall att vi slipper dras med krystade dialoger med fotbollspersonligheter som inte bryr sig om, eller vet hur man interagerar med människor på scenen.

Förhoppningsvis kommer vi även att få höra mer om framtiden för det svenskutvecklade Fe. Det visades upp för första gången under förra årets presentation som en del av EA Originals-programmet, vilket ger en plattform till mindre utvecklare som sysslar med mer nischade spel.

I övrigt tror jag inte att vi kommer att få se speciellt många överraskningar från EA:s sida, då de brukar vara ganska förutsägbara. Tidigare i år hade jag nog tippat på att vi kommer att få se expansioner för Mass Effect Andromeda (8/10) också, men med tanke på hur blandat mottagande spelet har fått verkar det som att EA har backat snabbt från spelet.

Electronic Arts kommer att vara först ut bland presskonferenserna, och drar igång lördagen den 10 juni klockan 21.00.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.