God of War kommer att släppas tidigt nästa år

En av förra årets höjdpunkter från E3-mässan var onekligen God of War, med en äldre, skäggigare och mer samlad Kratos i huvudrollen i trailern som visades. Under årets presskonferens gjorde spelet ännu ett starkt intryck, denna gång med lite mer fokus på strider och stora, bombastiska sekvenser.

Strax innan presskonferensen började ryktena cirkulera om ett släppdatum för God of War redan i november, men dessa drömmar slogs i spillror i slutet av den effektfulla trailern. Utöver striderna introducerades även en del nya karaktärer som känns centrala för den nya resan genom den nordiska mytologin.

Jag gillar verkligen vad utvecklarna skildrar i denna nystart för serien, då det både tycks finnas mer nyans i berättelsen och en del förändringar i den grundläggande spelmekaniken som i stort sett har varit oförändrad sedan 2005. De tidigare fasta kameravinklarna som både användes av tekniska skäl och för att rikta uppmärksamheten mot effektfull action verkar ha plockats bort, och ersatts av ett mer modernt tredjepersonsperspektiv. Att döma av vad vi har fått se de senaste två E3-konferenserna kommer God of War att bli en av de riktigt stora höjdpunkterna under 2018.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.