Inför E3 2015: Bethesda

Nedräkningen till E3-mässan är igång på allvar nu, och vi kommer därför under hela veckan att gå igenom vad vi kan förvänta oss från alla presskonferenser. Först ut i denna artikelserie är Bethesda!

Det faktum att Bethesda har beslutat sig för att hålla en helt egen presskonferens bådar ju gott för de som är fans av deras stora spelserier. Det står redan klart att de kommer att visa upp nya Doom, som fick en nästan skrattretande kort trailer nyligen. Spelet visades ursprungligen upp exklusivt för besökarna på QuakeCon förra året och möttes av väldigt stor entusiasm. Det kanske bör tas med en nypa salt med tanke på att de som besöker detta konvent redan från början är sålda på vad id Software tillverkar.

Det ska oavsett bli väldigt intressant att se vad id Software kan göra med Doom för att göra det relevant denna generation. Doom 3 blev hyllat när det släpptes 2004, men när det fick ett nysläpp 2012 syntes det tydligt att designen inte hade åldrats speciellt väl. Kommer de att återvända till det blixtsnabba tempot som de ursprungliga spelen har, eller kommer de att spinna vidare på det långsammare och lite mer skräckinspirerade temat från Doom 3? Det lär vi få reda på snart.

Den stora höjdpunkten under denna presentation kommer tveklöst vara Fallout 4. Spelet blev efter flera års spekulation äntligen officiellt avtäckt förra veckan med en stämningsbyggande trailer och tonvis av medföljande förväntan. Spelet kommer att utspela sig i Boston precis som de ursprungliga läckorna för ett par år sedan antydde, och jag ser verkligen fram emot att fördjupa mig i ännu en av Bethesdas mäktiga öppna spelvärldar. Om de skulle ha lust att polera bort några av de traditionsenliga buggarna hade jag dock inte klagat.

Frågan är sedan vad de har att visa utöver dessa spel, för jag tvivlar på att de spenderar så pass mycket pengar för att marknadsföra två spel. I mitt önsketänkande ser jag gärna ett avtäckande av uppföljaren till Dishonored, som enligt mig är ett av de bästa spelen under förra konsolgenerationen. Möjligtvis ges lite tid till The Elder Scrolls Online också i och med lanseringen på konsoler, men i övrigt är det svårt att förutspå vad de har för titlar att visa upp. Mer om detta får vi se på måndagen den 15 juni kl 04.00.

3 kommentarer
  1. kalsid
    • Johan Lindros Johan Lindros
  2. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.