DJMAX Respect släpps i väst på PlayStation 4

När det handlar om nystart av en spelserie, tar koreanska Rocky Studio sitt uppdrag på fullaste allvar. Istället för att prångla ut ett halvtaskigt, uppskalat spel med påpenslade trofélistor, siktar studion på att leverera en fullständig upplevelse av högupplöst och snabb, pumpande musikaction.

DJMAX Respect handlar enligt utvecklarna själva om att visa respekt för serien DJMAX som med sina nu 20 utgåvor, fyller 14 nästa år. De tidigare spelen i serien har byggt mycket på interaktion av händelser på skärmen, där PlayStation Vita-versionen DJMAX Technika Tune, tyvärr inte passade mig speciellt väl. I Respect verkar det dock som att spelaren endast behöver använda knapparna på DualShock 4 för att racka in de höga poängen, något som glädjer mig väldigt mycket.

Spelet släpptes i Asien i somras förra året och när den västerländska versionen anländer, kommer den att innehålla inte mindre än 147 adrenalinpumpande låtar i varierande svårighetsgrader; allt från lugnt sövande till frustrerande fartfyllda. Musikutbudet är hämtat från seriens tidigare spel och kompletteras med 40 helt nya musikstycken. Alla bakgrundsvideor är uppgraderade och uppskalade till HD-standard och själva spelet flyter på i 60 bildrutor per sekund; något som behövs efter vad jag har fått erfara.

Enligt utgivaren Neowiz Games kommer DJMAX Respect släppas under första kvartalet 2018. Huruvida USA och Europa får möjligheten att uppleva denna titel samtidigt vet vi dock ännu inte.

Ser du fram emot detta fartfyllda rytmspel?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.