Dark Souls III är nu officiellt

I min förhandstitt på Sonys presskonferens som jag skrev förra veckan tog jag upp ryktena om Dark Souls III och gissade att spelet skulle dyka upp där. Jag träffade inte helt rätt med gissningen, utan spelet dök istället upp under Microsofts presentation. Oroa dig inte dock, även PlayStation-fans kan se fram emot detta nya Souls-spel!

I sedvanlig From Software-stil är trailern som vi bjöds på väldigt mörk och stämningsfull, och etablerar spelvärlden på ett ypperligt vis. Berättelsen i sig är fortfarande oklar, vilket även detta är ett kännetecken från den japanska utvecklaren. Precis som läckorna antydde kommer spelet att släppas tidigt nästa år, vilket gör mig fantastiskt glad. Jag hoppas dock att de inte jagar ut spelet lite för tidigt med tanke på att teamet släppte Bloodborne (10/10) ganska nyligen, samt att de håller på att utveckla en expansion till detta samtidigt.

Några detaljer om själva spelandet får vi dock vänta på verkar det som. Det ska bli intressant att se hur de väljer att positionera spelstilen och hastigheten i spelet efter de rikliga framgångarna med Bloodborne. Min gissning blir dock att de kommer att vidhålla den lite långsammare, mer defensiva Souls-stilen. Enligt en pressrelease från Bandai Namco kommer detta att bli sista delen i serien. Vad detta innebär för framtida samarbete är dock oklart i dagsläget.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.