Inför E3 2015: PlayStation

Den presskonferens under årets E3 som det råder mest ovisshet om är faktiskt Sonys. Under början av året har PlayStation-teamet bedyrat att det kommer att finnas gott om titlar att spela i höst, men nu på senare dagar har de börjat erkänna att det kommer att blir lite tunnsått med spel från interna studior.

Frågan är om de har någon titel på gång som kan fylla lite av det enorma hål som Uncharted 4: A Thief’s End lämnade bakom sig.

Givetvis är det inte bara exklusiva titlar som räknas, till skillnad från vad majoriteten av användarna på Neogaf har inbillat sig. Jag kan nästan garantera att Star Wars: Battlefront kommer att få ett ganska omfattande segment under presentationen. Det DICE-utvecklade onlinespelet kommer inte att vara exklusivt till PlayStation, men redan när det avtäcktes första gången var marknadsföringen tydligt knuten till PlayStation 4. Frågan är hur de kommer att dela upp demonstrationen av spelet mellan denna presskonferens och Electronic Arts presentation som går av stapeln fem timmar tidigare.

I veckan som gick fick vi se den förväntade Uncharted: The Nathan Drake Collection först läcka, och sedan bli bekräftad av Sony. Under presskonferensen kommer vi förmodligen att få se en mer ingående presentation av samlingen, men jag tror även att det kommer att användas som en naturlig övergång till att prata om flerspelarläget i Uncharted 4: A Thief’s End eftersom du får inträde till betatesten av detta i samlingsboxen. Segmentet kommer säkert att avrundas med ännu en maffig demonstration av kampanjen i Uncharted 4 i stil med den från PlayStation Experience.

Sony kommer förmodligen att köra den numera sedvanliga indiespelskavalkaden också, men för första gången på länge tror jag inte att den kommer att innefatta No Man’s Sky. Hello Games har sagt att det ganska intensiva mediabombardemanget som pågick från förra årets E3 till PlayStation Experience inte kommer att återupptas förrän spelet börjar bli färdigt. Möjligtvis får vi en trailer med släppdatum, men någon mer utdragen scendemonstration kommer vi nog inte att få denna gång.

De senaste dagarna har det börjat gå lite rykten om att Bandai Namco och From Software planerar att visa upp Dark Souls III som enligt läckorna ska släppas tidigt nästa år. Utvecklarna har alltid haft en god kontakt med Sony, vilket leder mig till att tro på en trailer för spelet under presskonferensen. Jag blev lite överraskad av att From Software redan har ett nytt projekt på gång, men om den klass som Souls-fansen är vana vid kan detta snabbt skjuta upp som en av mässans höjdpunkter för mig.

Project Morpheus, som är Sonys stora Virtual Reality-satsning, kommer förmodligen också att visas upp. Jag är dock inte säker på att de kommer att tillbringa väldigt mycket tid på detta ämne under presskonferensen då det är väldigt svårt att demonstrera på en scenen utan att åskådarna själva får testa det. Det kommer nog att vara en betydligt större grej på själva mässgolvet under E3.

Den största gåtan är vad alla interna utvecklare sysslar med. Sony Worldwide Studios-chefen Shuhei Yoshida har varit tydlig med att alla interna utvecklare har åtminstone ett PS4-projekt under utveckling, och det börjar bli dags att lyfta på några av skynkena även om det inte är spel som är färdiga för släpp i höst.

Jag är absolut inte orolig för att sitta sysslolös i höst, men det känns som sagt en aning tunt på förhand för denna presskonferens. Detta kan givetvis rättas genom eventuella hemliga projekt som visas upp, men för min egen del hade jag varit nöjd om Shawn Layden kommer ut på scenen och säger att de slopar 1 GB-gränsen för molnlagringen. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har fått rensa sparfiler därifrån nu och gränsen är inte anpassad efter denna generation helt enkelt. Klockan 03.00 den 16 juni är det dags för Sony att dra igång presentationen!

2 kommentarer
  1. jonasbylin jonasbylin
    • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.