Cliff Bleszinski är tillbaka – på PlayStation!

En av spelserierna som många PlayStation-ägare har missat, om de inte även ägt en Xbox-konsol (eller PC) vill säga, är Gears of War. Spelstudion Epic Games, med Cliff Bleszinski i spetsen, levererade den ultimata tredjepersons-skjutaren i science fiction-förpackning enligt många.

2012 tog dock sagan slut då Cliff slutade sitt arbete med spel, lämnade Epic Games och tog en lång, välförtjänt semester. Två år senare var han dock tillbaka på scen och berättade att han startat en ny studio, kallad Boss Key Productions och att de höll på att utveckla ett onlinespel till PC, som skulle vara gratis att spela. Efter en hel del målgruppstester, mängder av återkoppling från spelare samt lite sunt förnuft har nu spelets modell ändrats och titeln är nu under utveckling till PlayStation 4.

Lawbreakers är en adrenalinstinn och fartfylld onlineskjutare som enligt utvecklaren bygger enormt mycket på spelarens förmåga. Borta är eventuella farhågor om möjligheten (eller risken) att kunna betala för att vinna; ”pay to win”, där spelare som betalar pengar har möjligheten att uppgradera sin karaktär mer än de som spelar gratis.

I och med detta har såklart titeln även fått en prislapp, som idag är satt till 30 USD och beslutet har än så länge tagits emot mycket väl. Samarbetet med Sony är kanske det som förvånar mest i och med Epic Games tidigare samarbete med Microsoft. Faktum är dock att en av grundarna till Boss Key Productions var med och skapade Guerilla Games, något som självklart har hjälpt till att öppna dörrar både hos studion och Sony.

På den officiella PlayStation-bloggen, lovar Bleszinski att vi hungriga, skjutglada spelare som längtar efter snabba strider i tyngdlöshet, kan sätta tänderna i Lawbreakers redan innan årets slut – på PlayStation 4.

Är du redo för intensiva, galna online-strider?

2 kommentarer
  1. tap10lan
    • Martin Svennberg Martin Svennberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.