CHAOS;CHILD släpps i Europa i höst

Har du, liksom jag, fått upp ögonen för visuella romaner eller är du kanske en inbiten X-knappstryckare redan? PlayStation Vita-konsolen har verkligen blivit en blomstrande plattform för japanska rollspel och textfyllda upplevelser i form av grafiska berättelser.

Glädjande nog verkar det som att utgivarna har hittat en sund marknad hos oss i väst och släpper därför fler liknande titlar för äventyrshungriga spelare. Denna gång är det den engelska utgivaren PQube som återigen frestas med en ny titel för oss västerlänningar i form av CHAOS;CHILD.

Titeln är, liksom STEINS;GATE, en del av serien kallad ”Science Adventure Series” och levererar en berättelse från ett jordbävningsdrabbat Shibuya i Tokyo. Vi följer eleven Takuru Miyashiro där han försöker få ordning på sitt liv efter att ha förlorat sina föräldrar i katastrofen.

Ett antal bizarra mord utförs i staden och vår hjälte börjar tillsammans med sina vänner undersöka händelserna. Det visar sig att dåden begåtts på exakt samma datum som en serie liknande mord för sex år sedan och innan gänget vet ordet av, är de insyltade i något diaboliskt.

För mig som precis fått upp ögonen för visuella romaner, känns CHAOS;CHILD oerhört lockande och frågan är om jag inte ska våga prova det ovan nämnda STEINS;GATE också. Det är ju ganska skönt att ligga i sängen, uppleva dramatiska äventyr och klicka lite på en knapp då och då.

Är du redo att uppleva ett katastrofdrabbat Tokyo?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.