Månadens höjdpunkter [April 2015]

Efter en rejäl urladdning i mars med tonvis av ypperliga spel tar april ett par steg bakåt, åtminstone om vi ser till kvantitet. Det kommer dock inte att råda någon brist på högkvalitativa spel, och det kommer sannolikt att finnas något för allas smak och tycke.

Bastion (PS4, Vita)

Bastion har visserligen redan några år på nacken, men om du ägnat all din speltid till PlayStation-plattformarna har du gått miste om denna guldklimp från Supergiant Games. I grund och botten är det ett actionrollspel och det lever väldigt mycket på den fantastiska stämning som både miljön och musiken skapar.

Det finns dessutom en berättarröst som kommenterar händelserna i spelet på ett väldigt smart vis, och det implementeras faktiskt bättre i Bastion än vad det gjordes i den spirituella uppföljaren Transistor. Jag har redan spelat igenom Bastion ett flertal gånger, men ser fram emot att göra det igen inom kort.

Mortal Kombat X (PS4)

Detta är sannolikt vårens absoluta höjdpunkt för alla fightingfans och Ed Boon och hans NetherRealm Studios verkar inte göra Mortal Kombat-fanatikerna besvikna. En trevlig blandning av karaktärer och några av de mest extrema Fatalities som någonsin har skapats ligger till grund för denna efterlängtade uppföljare.

Gästkaraktärer som till exempel Predator och Jason Voorhees har dessutom bekräftats och kommer säkert att passa in utmärkt i detta bloddrypande spel. Bland nyheterna är det värt att notera den utvecklade versionen av Challenge Towers, som nu kommer att genereras varje timme, vilket bådar gott för omspelningsvärdet.

Axiom Verge (PS4)

Detta kärleksbrev till gamla sidoscrollande actionspel med fokus på utforskning ser ut att bli ett av de starkaste spelen under första halvåret. Projektet som utvecklaren Tom Happ har jobbat på i ungefär fem år har de gamla Metroid-spelen som en klar inspirationskälla, men istället för att bara skapa ett spel med pixelgrafik och chipmusik har han jobbat hårt på att spelet ska ha en egen identitet också.

Spelet har även ett dedikerat speedrun-läge vilket förmodligen kan vara ett genidrag med tanke på hur mycket gratisreklam spelet kan få om det anammas av de mer populära Twitch-strömmarna. Spelet är Cross Buy, men tyvärr blev Vita-versionen försenad en aning. Du kommer dock att få tillgång till båda versioner oavsett när du köper spelet.

Övriga släpp i april

 • Dark Souls II: Scholar of the First Sin (PS4, PS3)
 • MonsterBag (Vita)
 • Project CARS (PS4)
 • Stealth Inc 2 (PS4, PS3, Vita)
 • Titan Souls (PS4, Vita)
 • Shovel Knight (PS4, PS3, Vita)
 • Omega Quintet (PS4)
 • Broken Age (PS4, Vita)
 • Project Root (PS4, Vita)
 • Tropico 5 (PS4)

Vad ser du mest fram emot i april?

3 kommentarer
 1. motz motz
 2. Thomas Thomas
 3. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.