PSbloggens indiehörna: Senaste nytt [Vecka 4 2014]

Vi gillar ju indiespel här på PSbloggen.se, men istället för att överskölja er med mindre nyheter om dessa små godbitar passar vi på att samla dem i ett stort inlägg då och då. Det passar väl bra?

Veckans nyhetssammanfattning tar upp det senaste om Nidhogg, Rime, Everybody’s Gone to the Rapture, Don’t Starve, La-Mulana II och Starwhal: Just the Tip. In och läs!

Starwhal: Just the tip kommer till PlayStation 4

Okej, så vi börjar med en nyhet som är några veckor gammal. Den föll dock bort i mellandagarna, och eftersom det fantastiska spelet om fäktande narvalar i rymden inte har uppmärksammats särskilt mycket ville jag bara passa på att berätta att det även kommer att släppas en PS4-version. Du kan köra en demoversion av spelet i din webbläsare (klicka här) för 2-4 spelare, och den färdiga PC-versionen ska släppas redan nästa månad. När konsolversionen dyker upp återstår att se.

Don’t Starve på väg till PS Vita?

Det går visserligen att spela det utmärkta överlevnadseposet Don’t Starve (9/10) på PS Vita via Fjärrspel-funktionen, men det är ju inte riktigt samma sak som att ha en fristående version. Utvecklarna Klei Entertainment har meddelat att fler än en miljon spelare har kört spelet hittills, och att de tittar på möjligheten att skapa en särskild version till PlayStation Vita så att folk kan hålla hungern borta även när de är ute och reser.

Nidhogg får förmodligen en konsolversion

Nu börjar det bli rejält tunnsått, men det underbara fäktningsspelet Nidhogg, som släpptes till PC förra veckan, kommer ”förmodligen” att få en konsolversion enligt CVG. Men eftersom vi inte ens vet vilken plattform det rör sig om (eller när det kan tänkas släppas) finns det inte mycket mer att säga. PC-versionen är i alla fall helt fantastisk, så det vore strålande med en PS3- eller PS4-version senare i år.

La-Mulana II till PS4/PS3/PS Vita … om pengarna räcker till!

Det ursvåra plattformsspelet La-Mulana ser ut att få en uppföljare, och om utvecklingsteamet drar in en till två miljoner dollar kommer de även att utveckla en konsolversion. Deras Kickstarter-kampanj lanserades igår och hittills har de fått in 64000 dollar (av de 200000 som krävs för PC-versionen). Om du vill spela La-Mulana II på PlayStation får du nog hjälpa till med finansieringen… och det med råge. Det verkar med andra ord inte särskilt troligt, men inget är omöjligt.

Rime och Everybody’s Gone to the Rapture släpps inte förrän 2015?

På en nu nedtagen artikel på PlayStation.com (som finns cachad här) om årets indiespel kunde man även läsa om två spel som ska släppas ”lite senare”. Det ena är Rime från Tequila Works, som ser ut som en blandning mellan ICO och The Legend of Zelda: Wind Waker, medan det andra är The Chinese Rooms nya spel Everybody’s Gone to the Rapture. Vi får se hur det blir med dessa två spel, som presenterades på Gamescom-mässan i somras.


Så, det var allt för den här gången. Tycker du att vi har missat något väsentligt som presenterats om indiespel är det bara att säga till i kommentarsfältet nedan!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.