Recension: Sony PlayStation Wireless Stereo Headset

Sonys historik inom ljudvärlden behöver knappast beskrivas mer än att nämna kulturarvet Walkman, fast på senare år har det varit desto tuffare för den japanska elektronikjätten. Fyra år i rad har man gått med förlust, nu senast med hiskeliga sju miljarder kronor. Enligt experter sker detta på grund av misslyckanden på PC-marknaden.

Det är bara på en front som det har gått väldigt bra och det är, just det, PlayStation. Vi snackar först och främst PlayStation 4, men tillbehören går också väldigt bra. Och det är där vi är nu efter att jag har suttit och hårdtestat deras senaste hörlurar som har skapats för deras tre konsoler – Sony PlayStation Wireless Stereo Headset.

Med en ungefärlig prislapp på bara 800 kronor känns det löjligt billigt med ett par trådlösa hörlurar, trots att den tekniska lösningen är gamla, hederliga frekvensbandet och inte bluetooth. Den stora nackdelen med den tekniken är hur lätt störningar kan påverka ljudkvaliteten, men jag blir riktigt imponerad över hur pass brusfria dessa är utan att ens behöva använda mig av ett störande ljudfilter som samtidigt försämrar ljudbilden.

Ljudet är kort och gott i mycket hög klass bland basen, diskanten och mellanregistret och avsevärt bättre än sina konkurrenter inom samma prissegment. Även om ljudet ut via mikrofonen inte är av samma, höga klass så är det ändå klart godkänt. Speciellt med tanke på att mikrofonen är helt inbyggd istället för att använda sig av den klassiska bryggan som brukar vara vanliga med headsets.

Du kan också vika ihop dem för att spara på utrymmet under resor.

Du kan också vika ihop dem för att spara på utrymmet under resor.

Något som gör mig lite extra glad i själen är att man har valt att i Sverige kalla dem för tvåkanaliga hörlurar. I USA marknadsförs de som 7.1-hörlurar med namnet The PlayStation Gold Wireless Headset, trots att det endast är två kanaler och inte fler. Sony gör säkert sitt bästa för att simulera äkta surroundljud, men som de flesta vet kommer varken detta eller Soundbars i närheten av vad fysiska högtalare klarar av. Kort och gott – sälj inte ditt högtalarpaket i tron om att dessa hörlurar ger likvärdigt ljud.

Precis som med andra hörlurar är det en mycket snabb process att använda dem med PS3, PS4 och PS Vita. Koppla in USB-stickan i din stationära konsol eller en medföljande kabel i din portabla maskin, och sedan kommer det att fungera helt smärtfritt. Eventuellt kommer du att vilja justera olika ljudnivåer, något som du kommer åt i konsolens inställningar, men annars är det inget mer att behöva göra. Ifall du skulle vilja förstöra förändra ljudbilden kan detta göras genom att ladda hem en kostnadsfri applikation via PSN-butiken. Jag tar dock för givet att du är ljudvänlig och föredrar att köra utan olika filter.

För sin något blygsamma prisbild är alltså Sony PlayStation Wireless Stereo Headset ett riktigt kap för spelaren som föredrar att använda sig av hörlurar istället för en hemmabioanläggning. Du får det tufft att hitta bättre och trådlöst ljud med samma budget.

I dagsläget kan du som billigast hitta dem för 799 kronor hos flertalet återförsäljare.

4 kommentarer
  1. motz motz
  2. Krax
  3. krax
  4. krax

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.