Använd DualShock 4 helt trådlöst med PS3

Bara för att snabbt klargöra en sak – PS4:ans handkontroll är vida överlägsen föregångaren. Så pass att väldigt många skulle vilja använda den för PS3-spelande.

Du har alltid kunnat använda DualShock 4, handkontrollen för PS4, till föregångaren PS3, men det har skett på bekostnad av att du alltid måste använda en laddningskabel samtidigt som PlayStation-knappen inte fungerar. Tack vare en uppdatering som skedde för ett kort tag sedan är detta historia.

En Reddit-användare har rapporterat att du numera faktiskt kan använda DS4:an helt trådlöst med din PS3-konsol. Det finns dock några nackdelar eftersom maskinen registrerar den som en neutral handkontroll utan stöd från Sony.

Först och främst fungerar den inte med vissa spel. En moderator på Playstationtrophies har tack och lov listat exakt vilka titlar som fungerar med DualShock 4, så du inte behöver kasta handkontrollen mot väggen och skrika ut obsceniteter om saker inte fungerar.

Sedan fungerar inte vibrationerna heller, men ingen lär dock klaga över att du inte kan använda den sågade SixAxis-funktionen.

Ifall du kan leva utan dessa saker så behöver du bara följa instruktionerna nedan.

  1. Koppla in DualShock 4-kontrollen via USB-intaget
  2. Gå till tillbehörsinställningar och hantera Bluetooth-tillbehör
  3. Skanna efter Bluetooth-tillbehör
  4. Ta bort USB-kabeln och tryck på Share- och PlayStation-knapparna
  5. När enheten är funnen, koppla tillbaka DS4:an och välj trådlös handkontroll
  6. Klappa dig själv på axeln över att du numera har en skönare och trådlös handkontroll (utan vibrationer) som inte kan användas med Gran Turismo 6!

Kommer du att använda din DualShock 4 för PS3-spelande?

2 kommentarer
  1. macke86
  2. Allan

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.