Guide: Hur du skaffar ett amerikanskt PlayStation-konto

Att ha fler än ett PlayStation-konto är något som lockar de flesta spelare i Sverige och övriga Europa. Anledningarna är många; kanske släpps inte det där lilla klickarspelet som ger dig en snabb platinatrofé i vår region, kanske är det en titel som släpps alldeles för sent i Sverige, men finns redan nu i USA.

Följ vår guide för att snabbt komma igång och ladda ned gratis demoversioner av spel, men även börja handla fullständiga titlar i den amerikanska PlayStation Store.

Förarbete

Börja med att skaffa en separat, ny emailadress om du inte redan har flera. Mailadressen är det som identifierar ditt konto i PlayStation-världen och du kan därför inte använda samma som du har till ditt svenska konto. Du kan skaffa gratis adresser på till exempel Google eller hos Microsoft på Outlook.com. Anteckna adress och lösenord någonstans säkert så att du inte glömmer inloggningsuppgifterna.

Leta reda på en adress i USA och anteckna följande:

  • Adress
  • State
  • Zip code
  • City

Alternativt kan du skaffa dig en virtuell leveransadress via Borderlinx, något som kan vara bra att ha om du vill beställa varor från till exempel Amazon.com som inte går att få levererade till Sverige. När du är klar med detta steg, är det dags att påbörja skapandet av ditt konto.

Skapa konto på din PlayStation-enhet

Det enklaste sättet att skapa ett nytt konto är om du loggar ut från din nuvarande profil och väljer att skapa ett nytt konto. Tänk på att välja landet som du vill ha kontot i, att ange din adress som du hittat och den nya mailadressen som du har skapat. Fullfölj registreringsprocessen, och se till att verifiera ditt konto. Ett mail kommer att skickas till din nya epost-adress och du behöver klicka på länken som finns i meddelandet för att slutföra registreringen.

Skapa konto på webben

Om du använder en dator för att skapa kontot, surfar du till store.playstation.com (logga ut om du redan är inloggad) och väljer att skapa ett nytt konto längst uppe till höger på sidan. Fyll i dina uppgifter enligt bilden nedan och tryck på ”I agree, create my account”.

På nästa sida anger du det PSN-id som du vill ha för din amerikanska profil och trycker ”Continue”. Fyll i ditt namn och välj en säkerhetsfråga samt svaret på denna. Klicka på ”Continue”.

Nu är det dags att fylla i adressen som du har hittat i USA, alternativt adressen som du har fått av Borderlinx. Tänk på att regionen måste stämma överens med staden, och att ”zip code” är korrekt angiven. Du ska bara ange siffror i detta fält.

På nästa sida väljer du att inte ange något betalkort. Om du gör det ändå, måste det vara utställt på en gatuadress i USA – svenska kreditkort fungerar alltså inte. Klicka dig igenom resten av guiden och njut av ditt färska PlayStation Network konto.

När du loggar in på kontot i din PlayStation 4, se till att du väljer att aktivera enheten som din primära enhet. På så vis, kan du spela även de amerikanska titlarna på ditt svenska konto.

Handla spel på PlayStation Store i USA

Om du inte har ett betalkort registrerat på en adress i USA, går det ändå att handla om du bara är lite kreativ. Amazon.com säljer nämligen digitala versioner av skrapkorten som innehåller PlayStationpengar. Skapa ett nytt konto på Amazon i USA, och ange en giltig gatuadress (antingen i Sverige eller i USA). Ibland händer det att websidan kräver en leveransadress i Amerika, och därför har jag alltid min adress från Borderlinx som en alternativ leveransadress.

Koden är redan använd, försök inte ens!

Koden är redan använd, försök inte ens!

Ange ditt svenska betalkort eller ditt PayPal-konto som betalningsmedel och slutför kontot. Koderna för att fylla på plånboken i ditt amerikanska PlayStation Store levereras på Amazon.com under ”Games and Software”. Kopiera koden och klicka på ”Redeem Codes” i din profil. Din plånbok fylls nu upp med ett belopp som motsvarar det på det digitala presentkortet och det är bara att börja handla. Tänk på att det finns en maxgräns på 150 dollar i den virtuella plånboken på PlayStation Store.

Lycka till med handlandet!

Ett svar
  1. Basse

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.