Until Dawn-tävlingen är avgjord!

Förra veckan firade vi publiceringen av recension nummer 200 på PSbloggen genom en tävling med skräcktema i enlighet med spelet som låg till grund för vårt jubileum, nämligen Until Dawn (9/10)Vi fick ett flertal intressanta bidrag från våra kära läsare och redaktionen har nu, efter flera timmar inlåsta i ett kvavt rum, utsett tävlingens vinnare!

Vinnare av ett exemplar av Until Dawn till PS4

  • Xareena

Min första riktiga skräckupplevelse i spel hade jag i Resident Evil 2. Man går runt på polisstationen och letar efter loot och dödar fiender. I en korridor har man dödat allt och hittat allt och sedan går man igenom den igen efter att man hittat en nyckel och då bryter ett gäng zombies igenom en barrikad. Jag skrek som en galning och hade hjärtklappning i flera minuter. Var livrädd för korridoren länge efter det, men förstod tillslut att det bara hände efter att man hämtat nyckeln. Så i senare genomspelningar var jag beredd, men det spelade ändå ingen roll. Jag blev lika rädd varje gång.

Ett litet senare skräckminne är i från Condemned som jag i vuxen ålder satt själv och spelade i ett mörkt rum. När man kommer ner i tunnelbanan kommer det monster krälande ut ur rörsystemet och jag blev så rädd så jag trillade av stolen (och blev dödad i spelet). Där och då lade jag ner Condemned och har aldrig spelat det igen. Jag lyckades få maken att spela det så jag fick titta på och jag är tacksam över att jag inte spelade det för det var läskigt även som baksätesspelare.

Nu har jag inte spelat så många läskiga spel på senare dar, men däremot slukat skräckfilmer och böcker så pass att inte mycket skrämmer mig längre, så jag vill vinna Until Dawn för att än en gång få känna adrenalinpåslag som gör att hjärtat skenar och jag måste sova med lampan tänd.

Vinnare av en mugg med Until Dawn-tryck

  • Micke Andersson

Det är få gånger i livet jag har stängt av ett spel och lagt mig under täcket och darrat i ren fasa! Men det var på den gamle goda tiden! Jag tror knappt hårdvaruaccelaration i form av Grafikkort hade kommit till världen!

Jag satt ensam hemma i mitt torpliknande mansion! Föräldrarna var ute på äventyr någonstans i vida världen!..
Av någon helt galen anledning fick jag för mig att jag skulle spela Resident Evil, det verkade ju fett med massa blod och splatter och allt det där!

Sagt och gjort med hela munnen full av Ahlgrensbilar så satte jag igång och spela och känner att pulsen ökar markant minuter efter minut!
Till slut så sitter jag som på nålar och hör hur vargarna ylar och zombierna flåsar mig fysiskt i nacken där jag sitter!

Den händelse jag minns som även fick mig att aldrig mer spela ett resident evil spel var när jag skulle hämta en nyckel i något stort rum!
Totalt livrädd hela tiden! Men det gick bra! Men….. när jag skulle springa tillbaka i ren eufori att jag hade hittat lösningen på pusslet så var jag inte beredd på att det skulle hoppa in ett helt gäng dobermans och skrämma slag på mig!

Det hela slutade med att jag drog ut strömsladden i ren panik! Det blev inte mycket sömn den natten! Skuggorna från trädens grenar utanför sovrumsfönstret blev mardrömsliknande gestalter och jag trodde att jag aldrig mer skulle se gryningen.

Jag såg gryningen! Men jag har aldrig spelat ett skräckspel sen den där kvällen i mitten på 90-talet

Jag känner att det är dags nu igen.

Stort grattis till våra två vinnare! För att ro hem era respektive priser ber jag er att maila mig era kontaktuppgifter till johan (at) psbloggen.se. Jag vill även passa på att tacka alla deltagare som bidrog med trevliga berättelser i era kommentarer och förgyllde vårt jubileum lite extra. Slutligen går ett stort tack till PlayStation Sverige som tillhandahåller de fina priserna!

2 kommentarer
  1. motz motz
    • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.