Martins sommarutmaning

Snart är juli månad här och det betyder ganska få spelsläpp. Visserligen har jag ett och annat rollspel kvar att nöta mig igenom men jag har faktiskt hela två veckors semester framför mig också. För mig räcker det med andra ord inte att klicka mig förbi långa sjok av text eller besöka samma nivå om och om igen för att öka mina karaktärers nivå! Nejdå, jag söker fler utmaningar och idén som jag har kommit på skrämmer mig, för det är du som bestämmer vad jag ska genomlida!

I grund och botten är det hela en ganska enkel utmaning. Jag kommer att berätta vilka spel eller speltyper som jag fasar för allra mest och sedan får ni som läser bloggen bestämma hur ni vill plåga mig! Redan när jag startade min karriär här på PSbloggen hade jag ett rejält öppet sinne. Jag har provat på mängder av spel som jag tidigare inte ens skulle rynkat på näsan åt. Det som inte dödar mig gör mig starkare, eller hur?

Nu är det dock dags, jag vill möta mina värsta mardrömmar i PlayStation-världen. Till antalet är kategorierna två: skräckspel och oerhört utmanande, bestraffande verk. Nu tänkte jag beskriva vilka slags spel jag har i åtanke – ni sadistiska läsare får välja det värsta ni kan tänka er.

När kommentarerna har lagts och domen är fälld kommer jag att börja spela spelet som har fått flest röster (en per läsare). Jag kommer att rapportera med jämna mellanrum och slutligen återkomma med ett inlägg om mina upplevelser överlag. Jag hoppas att ni njuter av plågan och följer utvecklingen under sommaren!

Skräckspel

Den här bilden får mig redan att ångra min utmaning. Snälla välj inte skräckspelen!!

Den här bilden får mig redan att ångra min utmaning. Snälla välj inte skräckspelen!!

Innan jag blev förälder, slukade jag skräck i alla dess former. Jag importerade asiatisk skräckfilm innehållande otäcka kvinnogestalter med långt, stripigt hår. Jag letade aktivt upp störda spel till de konsoler jag använde för att konsumera virtuell skräck och det kändes som att inget var för skrämmande eller för äckligt.

När vår son föddes, riktade jag uppmärksamheten åt ett helt annat håll och distansierade mig från allt skrämmande och skräckfyllt. Jag blev såpass van vid känslorna som en far kan och bör känna att jag totalt tappade kopplingen till allt som är läskigt. Slutprodukten blev en kärleksfylld människa som nu står helt förbluffad då sonen, nio år gammal, börjar prata om zombier, varulvar och vampyrer!

Jag lyckades med nöd och näppe ta mig igenom Master Reboot, som visserligen innehöll barn med äckliga ögon men inte mycket annat skrämmande. Nu söker jag spänningen och den där iskalla känslan i ryggraden igen och det finns två spel som direkt sätter klorna i mig: Outlast och P.T. Om du väljer skräckspåret, får du välja något av dessa spel som jag ska genomlida.

Bestraffande spel som kräver tålamod

Den här bilden var inte mycket trevligare den heller. Snälla välj inte Dark Souls!!

Den här bilden var inte mycket trevligare den heller. Snälla välj inte Dark Souls!!

Återigen, jag är en familjefar. Jag har en viss mängd tid som jag kan stoppa undan och kalla speltid. Detta faktum gör att jag har upptäckt att jag inte gärna drar mig till spel som kräver 100 procent fokus och mängder av tålamod, jag trivs faktiskt hellre i upplevelser som är lite snällare.

I den här kategorin vill jag utmana mig själv att ta tillbaka den spelare som jag var för nästan trettio år sedan. På den tiden hade jag ett enormt tålamod och förstörde knappt några styrspakar eller tangentbord (okej, kanske några) i min jakt efter sluttexten. Spelen förr i tiden var verkligen inte förlåtande utan snarare omänskligt bestraffande (jag tittar på dig Montezuma’s Revenge!).

Under några år nu har vi fått mer och mer spel som är lika oförlåtande och bestraffande som på ”den gamla goda tiden”. Demon’s Souls, Dark Souls och Bloodborne (10/10) är några av de som direkt kommer till mig som aspiranter och nu vill jag att du väljer!

Om du vill att jag plågar mig igenom ett spel från From Software får du räcka upp handen nu och berätta vilket spel du tänker på.

Välj hur jag ska lida i sommar, skriv även om det är någon annan redaktör eller skribent på bloggen som du vill plåga!

16 kommentarer
 1. motz motz
  • Martin Svennberg Martin Svennberg
 2. Quint Quint
  • Martin Svennberg Martin Svennberg
 3. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog
 4. Martin Svennberg Martin Svennberg
 5. Fredrik
  • Martin Svennberg Martin Svennberg
 6. Thomas Thomas
  • Martin Svennberg Martin Svennberg
 7. Cissm
  • Martin Svennberg Martin Svennberg
 8. Toby Lee Toby Lee
  • Martin Svennberg Martin Svennberg
 9. Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.