Martins sommarutmaning: Father Gascoigne

Efter att ha nedgjort Cleric Beast, vilket du kan läsa om i mitt förra inlägg, var det dags att utforska Yharnam ytterligare. Det visade sig att jag redan hittat i princip alla hemliga fynd och genvägar, förutom den viktigaste förstås. Mitt nästa uppdrag handlar nämligen om att förgöra den äcklige Father Gascoigne som verkar älska smaken av rått, färskt människokött.

Efter att ha fått lite tips om var jag kan hitta genvägen, som du kan se i början av klippet nedan, bar det av mot fadern och många, många dödsfall. Jag har hört av en del att Father Gascoigne är en av de mest utmanande bossarna i Bloodborne och jag håller med – så fort jag kommer in i stridsområdet, skjuter han mig. Jag måste lära mig att rulla undan så fort jag kommit in och sedan gäller det att jag lär mig att skjuta i tid och variera avstånd med närstrid.

Jag klarar mig ganska bra i de flesta försöken och väldigt ofta stupar jag precis mot slutet, där bossen förvandlas till något som liknar en varulv. En centimeter till på hälsomätaren, sen är han klar! Jag försöker ett antal gånger, jag lär mig mer och mer om hans rörelsemönster. Även om jag känner mig mer komfortabel med striderna, känns pressen alltid lika stor – jag känner hur hjärtat bultar hårt varje gång Gascoigne förvandlas till varulven.

Efter att ha försökt mellan femton och tjugo gånger, får jag en idé om att använda ”Beckoning Bell” – den lilla klockan som gör att jag kan få hjälp av andra spelare på internet. Jag testar och inser efter bara några minuter att det var den sämsta idén jag har haft på länge!

Jag får hjälp av, inte bara en, utan två extremt rutinerade spelare som gör processen kort med bossen. Visserligen vill jag tro att det är min molotovcocktail som är den dödande träffen men det spelar egentligen ingen roll; det här var alldeles för enkelt! Jag känner ingen stolthet, ingen lättnad, ingen eufori utan bara besvikelse. Jag skäms och känner mig lite smutsig över att jag använde klockan, men enligt vår chefredaktör kommer snart andra trevliga utmaningar.

Jag är redo för stålbadet där jag kan rentvå mina synder!

4 kommentarer
  1. Thomas Thomas
  2. Quint Quint
    • SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog
      • Johan Lindros Johan Lindros

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.