PSbloggens årslista 2013: Bästa trenden inför 2014

Gott nytt 2014! Idag bjuder vi på en sista liten topplista där vi spanar in vad vi hoppas på inför nästa år. Om det blir flygande bilar, en resa till Mars eller osynlighetsmantel – ja, det får du svaret på här !

Fredrik: 1080P!

Inte en Foreman-grill

PlayStation 4 – maskinen som ger Fredrik chansen att spela sig bort i oändligt många pixlar?

Äntligen verkar framtiden ha kommit. Det vi trodde PlayStation 3 och Xbox 360 skulle innebära blev inte riktigt sant, men nu så kanske.

Krille: Nästa konsolgeneration

Nya tider, nya konsoler.

Nya tider, nya konsoler.

PlayStation 4 dök upp redan i år, men det är först 2014 som konsolen kommer att vakna till liv på allvar. Jag hoppas vi kommer att få se flera nyskapande indietitlar och bombastiska storspel, få fler systemuppdateringar som gör PlayStation-upplevelsen bättre och kanske även lite japanska tokigheter som knasiga musik- och partyspel till formatet.

Joakim: Indiespelen når konsolerna på allvar

Don't Starve är ett av PC-spelen som är på väg till PS4.

Don’t Starve är ett av PC-spelen som är på väg till PS4.

Jag tror att 2014 blir året då de lite mindre spelen och utvecklarna får än mer uppmärksamhet än tidigare och framförallt känns det som att gränsen mellan dem och fullfjädrade skivspel mer och mer kommer att suddas ut.

När den nya generationens konsoler både är mer lika varandra och dessutom lägger mycket fokus på mindre utvecklare blir det enklare än någonsin att få ut sitt spel på många plattformar, detta leder förhoppningsvis till att indiescenen blir mer tillgänglig även för konsolspelare där den tidigare primärt höll till på PC.

Jonas: Cross-Buy

Flower är det andra i en trio nyskapande PS3-spel från thatgamecompany.

Thatgamecompanys moderna klassiker Flower behöver du bara PSN en gång – sen kan du spela det på PlayStation 3, 4 eller Vita.

Långt ifrån alla utgivare anammar detta, men jag älskar verkligen möjligheten att kunna spela ett köpt spel på allt inom konsolfamiljen. Lägg sedan till att jag i vissa fall kan fortsätta att spela på samma sparfil, trots att det är en annan typ av konsol – ja, då har vi en underbar funktion som alla konsumenter älskar.

Johan: Vikten av indiespel

Rogue Legacy - knappast tyngdlöst.

Rogue Legacy – knappast tyngdlöst.

Indiespel har varit tongivande på PC-plattformen i flera år nu, men i synnerhet i år. Detta har Sony förstått också och har varit väldigt tydliga i sina kärleksförklaringar till indieutvecklare. Mängden tunga indietitlar som är på väg till PlayStation-plattformarna nästa år är enorm, och det är enormt kul att dessa utvecklare får ytterligare en plattform att stå på.

Simon: Små spel på stora plattformar

Det tog över två år från att Terraria släpptes till PC tills dess att det nådde konsolerna - på tok för långsamt!

Det tog över två år från att Terraria släpptes till PC tills dess att det nådde konsolerna – på tok för långsamt!

Nu när Sony och Microsoft har dragkamp om indieutvecklarna hoppas jag att det innebär att de får en chans att nå större publik. Och i längden kan det förhoppningsvis betyda att vi konsoltrogna slipper vänta flera år på att spelen portas från PC.

Toby: Indiespelens framfart

Det blir nog inte så mycket mer skruvat än Octodad.

Det blir nog inte så mycket mer skruvat än Octodad.

Efter Sonys öppna flört med indiespelutvecklare under 2013 kommer vi nu at få se resultatet. Etablerade PC-klassiker som Rogue Legacy och Don’t Starve kommer att få samsas med nyheter i form av Octodad: Dadliest Catch och Starwhal: Just the Tip. 2014 kommer att bli året då indiespel blir mainstream… och vad händer egentligen då?

Det visade sig visst att PSbloggens redaktion består av ett gäng indievurmare som vill köpa nya konsoler för flera tusen kronor – hur går det ihop egentligen? Och vad tror du kommer att bli 2014 års stora speltrend?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.