PSbloggens årslista 2020: 2021 års mest spännande spel

Gott nytt 2021! Och vilket spelår det kommer att bli! Mängder av intressanta spel både för PlayStation 4 och PlayStation 5 väntar under året och förhoppningsvis dyker det upp godbitar som vi inte hört talas om ännu.

Här kommer nu en sammanställning av vad redaktionen längtar allra mest efter.

10. Final Fantasy XIV 6.0 (PS4)

En tjock choklad-chocobo. Schysst!

Fredrik:
Någon gång i februari borde nästa expansion av Final Fantasy XIV utannonseras (och få ett vettigt namn). Om det varit ett normalt år hade vi redan nu fått lite förhandsinformation om det,   men då alla fan-festivaler ställts in så får vi snällt vänta till februari. Nya jobb verkar finnas på horisonten och mer att göra. Men jag är främst nyfiken på vart handlingen kommer att föra oss den här gången.

9. Oddworld: Soulstorm (PS5, PS4)

Abe är tillbaka och verkar ha färggranna fyrverkerier med sig.

Jonny:
Oddworld är ett universum som jag har uppskattat sen dess start i mitten av 90-talet. Med Lorne Lanning i spetsen har jag svårt att tro att nytolkningen av 1998 års Oddworld: Abe’s Exoddus kan bli något annat än en succé.

8. God of War: Ragnarök (PS5)

Det finns inga bilder ännu, så ni får hålla till godo med en från föregångaren.

Kristoffer:
Om Santa Monica-studion bibehåller samma nivå som i förra spelet kan det här mycket väl vara en av titlarna vi diskuterar när vi summerar 2020-talets bästa spel, förutsatt att inte fler kapitel i God of War-sagan dykt upp innan dess.

Jesper:
Jag tog mig fram till det äkta slutet i föregångaren från 2018 och det slutade ju med en riktig cliffhanger. Skulle jag få mer av samma så räcker det för mig. Jag sätter yxan i bältesöglan och är redo för ännu ett äventyr tillsammans med pojken.

7. Dying Light 2 (PS4)

Parkour + apokalyps = sant

Martin:
Just nu är det osäkert huruvida Techlands parkour-överlevnads-zombiefajtingspel släpps under 2021. Men jag håller hoppet högt och önskar mig egentligen inget annat för året. Dying Light 2 skulle egentligen ha släppts under 2020 men efter flertalet förseningar berättade utvecklaren att de inte gav några fler datum.
Men om titeln släpps i år och det ens i närheten av föregångarens kvalitet, galenskaper och spelglädje så är det givet årets bästa spel!

6. Darkest Dungeon 2 (PS4)

Nu med en ännu mörkare grotta?

Jonny:
Uppföljaren till en av mina absoluta favoriter har dröjt snart fem år, men vad gör det när resultatet ser ut att uppfylla alla förhoppningar? Jag ser fram emot ett svårt och mörkt spel som verkligen kommer att sätta mig på prov.

5. NieR Replicant ver. 1.122474487139 (PS4)

Nya robotar och nya sätt för världen att gå under.

Fredrik:
Jag kan villigt erkänna att jag är en Yoko Taro-fan och ser fram emot att se vad för nyheter han lyckas smyga in i version 1.5 av Nier. Kan det bli april snart?

4. Hitman 3 (PS5)

Är det ett offer eller en huvudperson?

Johan:
Jag är oerhört svag för IO Interactives och deras snudd på gränslösa kreativitet de har visat upp i de senaste två Hitman-spelen. Det finns förstås ingen anledning att förvänta sig något annat än att de höjer ribban ytterligare med Hitman 3. 

3. Final Fantasy XVI (PS5)

Vill kisse ha en skål mjölk?

Kristoffer:
Väldigt mycket av det vi fått se av nästa del i huvudserien ser otroligt lovande ut; musiken ger mig gåshud och överlag ser det lite vuxnare ut än tidigare delar. Om det verkligen dyker upp 2021 återstår att se, oavsett kommer jag att vara väldigt peppad tills titeln väl dyker upp.

2. Elden Ring (PS4)

Den här bilden avslöjar ungefär så mycket vi vet om spelet.

Toby:
Oooooh, Elden Ring. Det släpps säkert 2021. Världsapromiss. Eller hur herr Miyazaki?

Jesper:
Det blir nästan komiskt att prata om Elden Ring det finns så lite information om det. På E3 2019 släpptes en trailer och efter det har det endast kommit små detaljer i form av intervjuer med Miyazaki och George R.R. Martin. Att det handlar om en återgång till rollspel efter actionavstickaren Sekiro: Shadows Die Twice (10/10) från From Software räcker för att det ska vattnas i min mun och jag hoppas kunna vara med och leta efter hemligheter och små informationsskatter om världen när det väl släpps.

1. Ratchet & Clank: Rift Apart (PS5)

Resan mellan olika dimensioner med minimal laddningstid var det som kändes mest ”nästa generation” på Sonys avtäckning av PlayStation 5.

Johan:
Denna spelserie har alltid varit bra på att demonstrera både vad Sonys konsoler kan göra, men framför allt massor av kreativitet. Kombinationen av dessa två punkter gör mig väldigt nyfiken på att se hur Insomniac kommer att använda kraften i PlayStation 5 för att utföra sina små mirakel. 

Kristoffer:
Den här serien har aldrig gjort mig besviken, och förra spelet i serien var det absolut bästa hittills. Visst, jag är rätt säker på att jag redan vet vad jag kommer att få då serien inte överraskat på länge, men vad gör det när jag verkligen gillar grundkonceptet?

Toby:
Jag förstod inte riktigt hur mycket jag hade saknat Ratchet & Clank-spelen förrän jag såg trailern för PS5-spelet. Det känns så tidlöst och roligt, och det ska bli spännande att se vad Insomniac lyckas göra med den nya hårdvaran.

Jesper:
Det som vi fått se från Insomniacs nya del är vansinnigt läckert och det här är det första spelet som verkligen känns som en ny spelgeneration. Sett till tidigare delar i serien förväntar jag mig en härlig blandning av action, plattformande, galna vapen och en del tecknat rymdhumor.

Vad ser du fram emot mest under 2021?

2 kommentarer
  1. Jonas Kårstad
  2. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.