PSbloggens årslista 2016: Årets remake

Vi fortsätter att kika tillbaks på året som har gått och nu har turen kommit till årets remake. 2016 har ju verkligen inte sparat på krutet när det kommer till återutgivningar av spel. Vi har fått ta del av en hel del bra släpp och även kunnat välkomna nya titlar som tidigare inte funnits tillgängliga till PlayStation-plattformen.

Vi presenterar nu årets bästa spel som blivit upputsade, snabbare och ibland levererats i nya paketeringar. Både PlayStation 4 och PlayStation Vita har fått ta del av återutgivningarna, och vi har njutit av varenda sekund.

Jerry : BioShock: The Collection

Nu syns till och med stygnen på nallen, om det nu är en nalle...

Nu syns till och med stygnen på nallen, eller Big Daddy-nallen…

Jag fullkomligt skrek av lycka när 2K Games bekräftade att deras triologi med fyrtorn, sagolika städer från det tidiga 1900-talets USA och magiska krafter skulle komma till PlayStation 4. Upplevelsen när jag spelade BioShock: The Collection var precis som att hoppa tillbaks i tiden och uppleva serien för första gången igen. Tack vare enormt välskrivna manus och ikoniska karaktärer, kommer jag alltid att hålla Rapture, Columbia, Big Daddy och den älskvärda Elisabeth varmt om mitt hjärta.

Anton: Day of the Tentacle Remastered

Det är dags att återuppleva äventyret i högupplöst form!

Det är dags att återuppleva äventyret i högupplöst form!

En fin och lagom putsad version av ett av de bästa peka-klicka-spel som någonsin gjorts. Fylld med lika dumma som underbara lösningar på lika dumma som underbara problem. Lucasarts visar att tidsdass är tidlösa.

Krille: Valkyria Chronicles Remastered

Att springa mot en pansarvagn är en lika dålig idé som för åtta år sedan

Att springa mot en pansarvagn är en lika dålig idé som för åtta år sedan

Med turordningsbaserade strider som känns nyskapande än idag, är det ett sant nöje att återförenas med Welkin efter 8 år. Den bedårande spelvärlden är nu vackrare än någonsin och har äntligen försetts med troféstöd.

Jesper: Heavy Rain

Det var inte lättare att hitta Jason denna gång heller...

Det var inte lättare att hitta Jason denna gång heller…

Äventyret om origamimördaren från 2010 fick en ansiktslyftning och ett släpp på PlayStation 4 i våras. Jämfört med många andra återutgivningar gillar jag att det gått såpass lång tid att det blir relevant att spela om det, och inte bara av intresse för nya spelare. Även om vi är bortskämda med tajtare kontroller och bättre röstskådespel 2016 än vad vi var i början av tiotalet, så håller berättelsen fortfarande och är fortfarande en av de bättre mordgåtorna vi sett i spelform.

Johan: Call of Duty: Modern Warfare Remastered

Johan njöt återigen av att bli förnedrad av trettonåringar online

Johan njöt återigen av att bli förnedrad av trettonåringar online

Call of Duty: Modern Warfare sparkade på allvar igång kapprustningen om vem som hade den största förstapersonsskjutaren varje höst, och gjorde att serien sedan dess har haft en ganska betryggande ledning. Kampanjen håller än idag väldigt hög klass, och det är tydligt att denna nyversion har fått väldigt mycket kärlek under utvecklingsperioden. Rent grafiskt ser det nästan ut som ett modernt spel och även om flerspelarläget känns aningen avskalat med dagens mått mätt, är det fortfarande en klassiker. Dessvärre går det fortfarande inte att köpa spelet separat, vilket är synd eftersom det är betydligt bättre än vad Call of Duty: Infinite Warfare (7/10) är.

Martin: Valkyria Chronicles Remastered

CANVAS-motorn kommer till sin fulla rätt på PlayStation 4

CANVAS-motorn kommer till sin fulla rätt på PlayStation 4

Nostalgin från det snart tio år gamla spelet slog mig som en slägga rakt i ansiktet. I PlayStation 3-versionen var denna hybrid mellan strategi, action, och rollspel, en helt fantastisk titel när det kommer till nytänkande och utseende. År 2016, rullar det mjukare, ser bättre ut, delar ut troféer men framför allt; det förmedlar exakt den där obeskrivbara känslan som gör att jag känner mig hemma. Igen.

Toby: Day of the Tentacle: Remastered

Trofénotifieringen var det enda som störde Toby i hans nostalgidröm

Trofénotifieringen var det enda som störde Toby i hans nostalgidröm

Day of the Tentacle är ett av Tim Schafers absolut bästa spel. Humorn är fantastisk och den gamla pixeltecknade grafiken var helt underbar för sin tid. Originalet var dessutom det första Lucasarts-spelet jag körde med inspelade röster, och den underbara känslan återfinns i denna nyutgåva. En smakfull och otroligt underhållande uppgradering som är väl värd sina speltimmar.

Har du någon favorit bland de återutgivna titlar som släpptes 2016?

3 kommentarer
  1. Macce_1
  2. Alestes Alestes
  3. Kalsid

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.