PSbloggens årslista 2019: 2020 års mest spännande spel

Under den senaste veckan har du sett oss blicka tillbaka till årets och årtiondets storheter. Nu vill vi istället rikta blicken in i kristallkulan och titta på vad vi har att se fram emot det kommande året. 2020 kommer ju också att bjuda på en ny generation hårdvara och några av spelen på listan kommer säkerligen att släppas både för PlayStation 4 och PlayStation 5.

Men lägg nu ifrån dig pizzan och ta en paus från Ivanhoe och läs vad vi ser fram emot mest.

10. Doom Eternal

Demoner, krutrök och blodstänk. Det här lär kunna bjuda både på puls och en adrenalinkick.

Jonny:
2016 års reboot på Doom var en intensiv och adrenalinstinn actionrökare. Nu har det gått några år, lugnet börjar lägga sig och folk har glömt vad det var som tog dem med storm. Om det är någon gång en uppföljare ska slå till så är det nu.

9. Minecraft Dungeons

En kandidat för årets soffsamarbetsspel kanske?

Martin:
Om det finns två genrer inom spel som jag är svag för, är det överlevnadsstilen som återfinns i Minecraft och hack ’n’ slash som i klassikern Champions of Norrath. När nu Mojang har utannonserat Minecraft Dungeons, blir jag alldeles till mig eftersom titeln utlovar en kombination av de två spelstilarna. Spelet ska släppas under våren 2020.

8. Twin Mirror

Det gäller att hålla utkik efter Twin Mirror.

Fredrik:
Dontnods fantastiska historieberättande i Twin Peaks-miljöer? Jag är såld.

7. Yakuza: Like a Dragon

Med ett taggtrådslindat slagträ, slår jag världen med häpnad. – Ichiban Kasuga, kanske.

Johan:
När nyheterna kom gällande ändringen från det klassiska actionbaserade stridssystemet till ett turordningsbaserat system blev jag i ärlighetens namn ganska besviken. Det dröjde dock inte länge innan förhandstittar och videoklipp övertygade mig om att detta i grund och botten kommer att byggas på samma fundament som har gjort de tidigare spelen så fantastiska.

6. Darkest Dungeon 2

Du får inte slåss mer, läs här får du se!

Jonny:
Som nämnt i listan ”årtiondets spel” var Darkest Dungeon en av mina absoluta favoriter under de senaste åren. Det lilla men engagerade gänget bakom spelet har jobbat hårt på en uppföljare och jag hoppas innerligt att det blir ett äventyr jag kan spela om och om igen.

5. Subnautica Below Zero

Har du fått mask?

Martin:
Subnautica (9/10) tilltalade mig verkligen när jag recenserade det och jag är fortfarande inte riktigt klar med mitt långa äventyr under vattnet. I den kommande uppföljaren Below Zero, fortsätter utforskandet på planeten 4546B, men denna gången i de frusna regionerna av världen. Det innebär såklart helt nya miljöer, nya arter att finna samt nya utmaningar att överleva. Det är inte alls säkert att titeln når PlayStation-plattformen under nästa år, men jag håller tummarna för det. Och ett flerspelarläge!

4. Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2

Förbered dig på nattliga miljöer, om och om igen.

Fredrik:
Som en gammal Vampire: The Masquerade-rollspelare så ser jag fram emot att sätta tänderna i Hardsuit Labs kommande vampyr-rollspel. De verkar ha samlat ihop ett gediget gäng historieberättare och kanske lyckas släppa ett spel som är markant mindre buggigt än de tidigare två digitala Vampire-spelen.

3. Final Fantasy VII Remake

Ung man med spikfrisyr och minnesförlust, check! Ett japanskt rollspel alltså.

Kristoffer:
Nästan inget spel har haft lika stor betydelse i mitt liv som Final Fantasy VII. Även om jag har svårt att se hur det här skulle kunna leva upp till alla nostalgiska minnen ser det onekligen väldigt lovande ut att döma av allt som visats upp av nytolkningen!

Jesper:
PlayStation var min första konsol jag köpte för egna pengar och Final Fantasy VII blev min första kärlek till japanska rollspel. Jag och en kompis spelade det parallellt och hade en avstämning via telefon varje kväll om våra upplevelser och superlativen haglade. Från det jag har sett av nyversionen känns den både lekfull och nyskapande, men lyckas ändå behålla känslan från denna tidlösa klassiker. Jag har stora förhoppningar på det här och ser fram emot nya bataljer med Sephiroth och Shinra.

Jonny:
Ett av de bästa japanska rollspelen som gjorts brukar det sägas. Jag är benägen att hålla med. Väntan har varit lång och förväntningarna bjuder på lika delar spänning som ångest när nytolkningen är i antågande. Blir det bra? Blir det dåligt? Den som lever får se.

Kim:
Det är svårt att inte se fram emot en nytolkning av ett så känt och älskat spel. Jag känner dock en skräckblandad förtjusning över denna titel. Det finns ju alltid en risk att jag inte alls gillar de friheter studion har tagit sig. Spännande ska det i alla fall bli.

2. The Last of Us Part II

Ellie använder sin övertalningsförmåga.

Johan:
Även om föregångaren hade ett snudd på perfekt slut på berättelsen är det svårt att inte se fram emot mer från denna mörka och hemska skildring av postapokalypsen. Jag är övertygad om att Naughty Dog på nytt kommer att sätta standarden på den tekniska fronten, och håller verkligen tummarna för att berättelsen kommer att matcha denna nivå.

Kristoffer:
Egentligen tycker jag att slutscenen i originalet var helt perfekt och borde ha lämnats orörd. Samtidigt var originalet så oerhört välberättat och spännande att jag ser väldigt mycket fram emot uppföljaren nu när den ändå blir av!

Jesper:
Jag är otroligt svag för berättelsetunga spelupplevelser och vilken berättelse föregångaren bjöd på! Få spel har haft förmågan att frammana så starka känslor som den första delen, och jag brukar säga att den som klarar av att spela igenom prologen utan att gråta är känslokall och empatilös. Det vi har sett från del två ser otroligt bra ut och Naughty Dog har det där lilla extra som gör att varje spel som kommer från dem är värda att hålla ett extra öga på.

Kim:
Det ska bli roligt att få en fortsättning med de intressanta karaktärerna Joel och Ellie. Första spelet fick min fru att vilja vara med och ta del av mitt spelintresse. Till skillnad från Final Fantasy VII känner jag mig ganska lugn och är säker på att detta kommer bli minnesvärt och bra.

1. Cyberpunk 2077

Robotar, cyborger och energivapen lär finnas i överflöd här.

Johan:
Jag har sett detta spel två år på rad på Gamescom nu, och varje gång jag ser det blir jag mer och mer förundrad över hur hyperambitiöst det verkar vara. Jag är kanske en aning skeptisk till hur de ska kunna få allt detta att fungera på nuvarande konsolgeneration, men om någon ska lyckas är det väl förmodligen CD Projekt Red.

Kristoffer:
Efter att ha sett vad CD Projekt Red lyckades åstadkomma med The Witcher 3 hade deras nästa projekt troligtvis hamnat på den här listan oavsett vad det handlat om.

Jesper:
Efter Witcher-serien har den polska studion CD Projekt Red ett carte blanche och kan göra vad de vill och kommer ändå att få en nästintill manisk fanskara att haka på. På förhandsinformationen ser Cyberpunk 2077 inte bara ut att vara ett otroligt ambitiöst rollspel utan också ett tekniskt och estetiskt underverk. Varje liten spelkomponent har klickat fullständigt på spelmässorna och för mig är detta på förhand en kandidat till 2020 års bästa spel.

Bubblare

  • Ghost of Tsushima
  • Dying Light 2
  • Resident Evil 3
  • Bluepoints kommande spel

Vilket spel ser du fram emot mest under 2020?

2 kommentarer
  1. Alestes Alestes
  2. Quint Quint

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.