Vad spelar du i helgen [Vecka 7 2017]

Då var det dags att lägga ännu en vecka till handlingarna då, något som jag tycker känns otroligt skönt. Det ”riktiga” jobbet har inneburit en hel del flängande runt om i landet och tillsammans med otaliga andra uppgifter som måste utföras, har detta inneburit att jag varit tvungen att ta lite avstånd från PlayStation-världen. Jag lovar dock att denna tillfälliga dipp ska rätas ut under de kommande dagarna!

Veckan som gått har erbjudit nyheter av både sorglig och glädjande karaktär. Alldeles nyligen fick vi reda på att streamingtjänsten av spel (PlayStation Now) förmodligen inte blivit en sådan framgång som Sony hade hoppats på, vilket resulterar i att tjänsten nu endast kommer att erbjudas till PlayStation 4 och PC. Den glädjande nyheten är såklart att actionrollspelet Vikings – Wolves of Midgard snart är här, även om det endast verkar stödja flerspelarläge via internet.

Veckan har med andra ord erbjudit både höjdpunkter och tråkigheter, men nu är det dags att fokusera på ledigheten och spelplanerna tycker jag!

 Jesper delar skärm och jagar robotar

Är man lika smidig som Aloy kan man självklart besegra en robotdinosaurie med spjut

På lördag packar jag min PlayStation 4, sladdar och två handkontroller med mig till en kompis för en helkväll med den finska tvåspaksskjutaren Alienation (8/10) i samarbetsläge. Det blir drinkar, snacks och komplett bojkott av Melodifestivalen till förmån för lite actionspäckad slakt av rymdvarelser.

Jag har blivit tilldelad redaktionens recensionsexemplar av Horizon: Zero Dawn från Guerilla Games som tidigare ligger bakom Killzone-serien. Det är tveklöst en av årets stora PlayStation 4-exklusiva titlar, i form av ett fullspäckat actionrollspel i en futuristisk värld. Bortsett från en Lego-utställning hoppas jag kunna ägna hela söndagen tillsammans med den rödhåriga superkvinnan Aloy.

Till sist blir det sannolikt för sista gången en referens till The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II (9/10). Min andra genomspelning på Nightmare går mot sitt slut och med mycket stor sannolikhet blir platinum-trofén min under nästa vecka. För att överleva abstinensen tills den tredje delen lokaliseras för ett släpp i väst har jag beställt en tjock bok med konst från spelet.

Martin fortsätter att använda the fårce

Där är idioten som gjorde sparfilerna beroende av DLC - skjut honom!

Där är idioterna som gjorde sparfilerna beroende av DLC – mosa dem!

Galaxens fåraherde Shepard har efter mångt och mycket äntligen fått en spark i baken och begivit sig in i aktiv status igen. Jag har haft enorma problem med att försöka återuppliva mina gamla sparfiler till Mass Effect 3, eftersom spelet hela tiden klagar på att jag inte har extramaterialet From Ashes (även om jag fick det som förbokningserbjudande).

Trotsig och tjurig spelare som jag ibland kan vara, beslutade jag mig därför att återvända till universat och börja om från början. Min smått griniga protagonist har äntligen kommit fram till punkten där jag kan hoppa på extramaterialet i ”Omega”, vilket tillsammans med Citadel förmodligen kommer att vara målet för helgen.

Vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Quint Quint

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.