Watch Dogs 2 har nu visats upp officiellt

Det är inte bara fansen som har svårt att hålla sig till E3, det gäller tydligen även Ubisoft. Efter en rad olika läckor under veckan har nu Watch Dogs 2 blivit avtäckt strax innan den planerade presskonferensen på måndag kväll, och precis som ryktena för några månader sedan indikerade kommer det att utspela sig i San Francisco.

Övervakningssamhället som vi fick bekanta oss med i Chicago i originalspelet har expanderat mångfaldigt och börjar närma sig Minority Report-nivåer av obehag. Den nya protagonisten och talangfulle hackern Marcus Holloway blir nämligen anklagad för ett brott han inte har begått, och det blir förstås hans uppgift att sänka det ondskefulla operativsystemet ctOS 2.0.

Jag gillar potentialen i denna nya spelvärld, inte bara för att San Francisco är ett enormt IT-centrum och kommer att passa bra i spelets tema, men det finns också en möjlighet att skapa en intressant berättelse baserad på de enorma samhällsklyftorna som finns i staden. Jag är dock inte övertygad om att Ubisoft kommer att våga röra denna infekterade fråga.

Föregångaren fick enligt mig lite obefogat mycket stryk när det släpptes, mycket på grund av de totalt orimliga förväntningarna som ställdes på spelet baserat på första trailern. Det var inte ett banbrytande spel på något vis, men erbjöd absolut en underhållande öppen spelvärld trots att berättelsen var lite halvljummen. Denna uppföljare ser hittills mer genomtänkt ut, och vi kommer garanterat att se mer på Ubisofts presskonferens på måndag.

Spelet har spikat ett lanseringsdatum den 15 november, och här nedanför kan du se hela gårdagens presentation av Watch Dogs 2.

Vilka förväntningar har du på Watch Dogs 2?

2 kommentarer
  1. Macke86
  2. Alestes Alestes

Kommentera