Skräckspelet Perception kommer till PS4

Under 2015 offentliggjorde den nybildade indiestudion The Deep End ett nytt projekt där du spelar som en blind protagonist, och där du ska utforska ett kusligt hus. Det låter ju som både en lovande och skräckfylld upplevelse, och nu står det även klart att Perception kommer till alla skräckälskande PlayStation 4-ägare.

Det faktum att studion består av talangfulla människor som bland annat har jobbat med BioShock-serien och Dead Space gör ju att jag har höga förhoppningar på detta kommande verk.

I trailern som gjordes i samband med den framgångsrika Kickstarter-kampanjen ser vi exempel på hur spelmekaniken fungerar, och hur den synskadade huvudpersonen använder sig av ljud för att måla upp hur omvärlden ser ut. Detta användes också på effektivt vis i det vackra Beyond Eyes (6/10), och jag kan föreställa mig hur Perception kommer att utnyttja detta koncept för att förvirra spelaren.

Något lanseringsdatum verkar inte spikat ännu, men jag skulle gissa på att vi kommer att få se det under senare delen av 2017. Förhoppningsvis kommer slutprodukten att matcha nivån av det lovande upplägget!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.